X

Més per Mallorca i Podem abandonen la reunió del pacte al Consell per l’absència de Catalina Cladera

La reunió estava prevista per tractar els desacords entre Més i Unides Podem amb el PSIB sobre el patrocini turístic de la institució insular amb el Mallorca

16/08/2022

Més per Mallorca i Podem abandonen la reunió del pacte al Consell per l’absència de Catalina Cladera

Per part dels ecosobiranistes, han acudit la vicepresidenta Bel Busques i el conseller Jaume Alzamora.

Continua la crisi política entre els partits que formen el pacte al Consell de Mallorca per l’acord del patrocini turístic amb el Mallorca sobre el nom de Son Moix, ‘Visit Mallorca Estadi’. Més per Mallorca havia demanat una reunió urgent per a aquest dimarts dematí, ja que des del primer moment, com també ho va fer Unides Podem, es van mostrar en contra d’aquest patrocini “perquè s’allunya del model turístic del pacte” aprovat en els Acords de Raixa.

La reunió ha començat a les 11.00 hores però als 10 minuts els membres de Més per Mallorca s’han aixecat i han partit perquè “no hi ha assistit la presidenta Catalina Cladera“. Una absència que tampoc ha agradat als membres d’Unides Podem, ja que, segons han assenyalat, havien demanat “expressament” que hi assistís la dirigent socialista. Ara, confien que “aviat” es pugui convocar una altra reunió, amb la presència de Cladera, en què demanaran que es faci enrere el contracte publicitari amb el Reial Mallorca.

Els socialistes han justificat que hi ha hagut una errada d’interpretació perquè, segons han dit, pensaven que hi pesava més la urgència que no la presència de la presidenta. Tot i això, els socialistes mantenen i defensen l’acord amb el club mallorquí.

Els ecosobiranistes acusen els socialistes d’haver informat abans a l’oposició sobre el patrocini amb el club mallorquí quan estava previst la seva aprovació dimecres passat al patronat de la Fundació Turisme Mallorca.

A la reunió hi ha assistit la vicepresidenta i consellera de Cultura, Bel Busquets, i el conseller Jaume Alzamora, per part dels ecosobiranistes. Des del PSIB hi ha assistit el portaveu dels socialistes a la institució insular, Andreu Alcover, i la consellera Silvana González. Des d’Unides Podem han assistit els consellers Aurora Ribot, Iván Sevillano i Magdalena Gelabert.

Passades les 15.30 hores, la presidenta Cladera ha fet un tuit en què ha informat la convocatòria d’una nova reunió per a aquest dijous:

“Les converses arribaran a bon port”

Per la seva banda, el Govern de les Illes ha assegurat que respecten “les decisions que prenen altres institucions” i ha assenyalat que l'”important” és “la promoció de l’esport que es fa a les Illes”. El Consell de Mallorca dedicarà al patrocini 750.000 euros i la resta, fins a 1,8 milions d’euros, serà aportada pel Govern de les Illes i l’Ajuntament de Palma.

“Pensem que hi haurà una ràpida solució a les qüestions plantejades, l’important és posar el punt de mira en la promoció de l’esport i que Balears sigui una de les comunitats on, d’una manera important, els seus equips tenen prevalença dins del món esportiu”, ha dit la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, aquest dimarts en roda de premsa.

En aquest punt, ha reiterat que la promoció esportiva és “important” i, “en aquest cas, el suport a l’equip de primera divisió també ho és”. “Estic segura que les converses arribaran a bon port”, ha conclòs la consellera.

16/08/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris