X

L’AEMET rebaixa a groc l’avís per pluges a Mallorca i Menorca durant tot el capvespre

De moment, ja han caigut 48 litres per metre quadrat a Ciutadella i 39 mm a Deià

18/08/2022

L’AEMET rebaixa a groc l’avís per pluges a Mallorca i Menorca durant tot el capvespre

Tempesta a la Mediterrània des de Banyalbufar. / Foto: Ramon Mondéjar

La part més activa de la DANA ja ha passat i de moment ha deixat registre de pluja que arriben als 48 litres per metre quadrat a Ciutadella o 39 mm a Deià. Una dada important que es va donar anit passada van ser els més de 10.000 llamps registrats, segons l’AEMET.

Per altra banda, el vent associat a les tempestes també ha estat el protagonista durant la nit, i ha superat els 100 km/h a diversos observatoris de la serra de Tramuntana. Hi ha hagut ràfegues que han arribat als 100 km/h a Bunyola, 87 km/h al Mercadal i 65 km/h a Maó. Precisament, durant la nit i la matinada els serveis d’emergències han realitzat 27 actuacions lleus, la majoria per caigudes d’arbres. Xisca González, tècnica de Gestió d’Emergències de les Balears, ha explicat a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdiuo que el focus està posat ara a Mallorca i Menorca.

L’AEMET ha baixat l’avís taronja a groc fins a les 20.00 hores a Mallorca i Menorca, per pluges que poden deixar fins a 20 litres en una hora. Aquests ruixats són més probables durant el migdia i preferentment al centre i l’est de Mallorca. A la resta, pot haver-hi algun ruixat, però serà més feble i aïllat. Hem de destacar que tendrem bastantes estones de sol arreu del territori.

Avui, dijous, també són notícia les temperatures: el termòmetre quedarà entre els 28 i 31 ºC i, a més, no tendrem sensació de basca. De fet, en algunes bandes de les Illes la temperatura serà de 14 ºC inferior a la de dissabte passat:

La situació ja serà molt més tranquil·la a partir d’aquest divendres, i tendrem el cel destapat i el termòmetre començarà a pujar.


Pla Inunbal: ja estan activats tots els mitjans que hauran de participar en cas d’inundacions

18/08/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris