X

Malestar entre famílies formentereres per les feines de recerca de les víctimes del franquisme

Els afectats es queixen que no varen ser informats de la retirada de les restes i que, acabades les feines, no les han tornades a enterrar

18/08/2022

Malestar entre famílies formentereres per les feines de recerca de les víctimes del franquisme

Rosa Ferrer ha estat una de les afectades en les feines d’exhumació dutes a terme al cementeri de Sant Francesc, per intentar trobar les restes de les 58 víctimes del franquisme que moriren al centre penitenciari es Campament, a Formentera. Per aquest projecte, que van concloure al mes d’abril, es van haver de treure les restes de cinc familiars seus.

Segons explica l’afectada, ningú la va avisar per retirar les restes dels seus familiars i, actualment, tot i que les feines ja estan enllestides i les fosses tapades, no s’han tornat a soterrar les restes d’aquestes persones. Na Rosa explica que no sap on són ara mateix.

Les inhumacions estaven previstes pel mes de juny. El Consell diu que s’han retardat per mor de les vacances del personal, però que ja s’hi fa feina i que aquestes s’allargaran fins al setembre. Segons ha pogut saber IB3 Notícies, ahir mateix, quan es va demanar per aquesta qüestió, va ser quan es va ordenar iniciar les tasques.

El Govern manté que el procediment s’ha dut a terme seguint tota la normativa. El Consell de Formentera, per la seva part, afirma que també es va col·locar una notificació a la porta del cementeri.

18/08/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris