X

Es manté el pacte al Consell de Mallorca: s’estudiarà un nou patrocini amb el Reial Mallorca

L'acord passa per mantenir el suport amb el club mallorquinista, però es retira el patrocini per dur el nom a l'estadi. Així mateix, s'estudiarà a més altres ajuts per a l'esport base de l'illa

18/08/2022

Es manté el pacte al Consell de Mallorca: s’estudiarà un nou patrocini amb el Reial Mallorca

Després de més de 10 hores, ha finalitzat la reunió entre els socis del pacte: s’acaba la crisi de governabilitat al Consell de Mallorca, arran del patrocini del Reial Mallorca. L’acord passa per mantenir el suport a l’equip mallorquinista, però es retira el patrocini per dur el nom Visit Mallorca Estadi d’1,8 milions d’euros. Així mateix, es manté el pacte d’esquerres en el govern del Consell de Mallorca i s’estudiarà ara un nou patrocini amb el club mallorquinista, a més d’ajuts per a l’esport base de l’illa.

El primer punt, com a declaració d’intencions: es manté el compromís adquirit amb el Reial Mallorca. Després, venen els matisos: ajuts a l’esport base, revocació de l’acord de la Fundació Mallorca Turisme i la pedra de toc: Son Moix ja no es dirà Visit Mallorca Estadi. I així ho signaren els tres partits del pacte.

El dia va ser llarg al Palau Reial. A les 11.00 hores començava la reunió convocada per la presidenta Catalina Cladera al seu despatx. Les vicepresidentes Bel Busquets, de Més per Mallorca, i Aurora Ribot, d’Unides Podem, hi arribaven amb un objectiu: aconseguir tirar enrere el patrocini d’1,8 milions d’euros al Reial Mallorca.

Els ecosobiranistes havien fet una passa més: de bon matí havien enviat una carta als afiliats parlant de crisi profunda. I fonts del partit confirmaven que ho tenien tot a punt per convocar una assemblea, en què votarien la continuïtat del pacte si no es complien les seves peticions. La trobada s’allargà fins passades les nou del vespre, amb múltiples recessos i telefonades a les cúpules dels diferents partits per consultar els detalls de l’acord que finalment va veure la llum.

La presidenta, Catalina Cladera, ha ressaltat que finalment s’ha arribat a un acord entre els partits del govern de l’illa. Cladera ha subratllat que l’acord aconseguit és “satisfactori” per als tres partits que governen el Consell, en primer lloc perquè “es manté el compromís” amb el RCD Mallorca i perquè s’aconsegueix “la comoditat” de tots els socis de govern i l'”estabilitat” institucional. “És important continuar treballant pels mallorquins de cara al futur”, ha afegit.

Per part seva, el secretari general de Més per Mallorca, Jaume Alzamora, ha explicat que la seva formació està “satisfeta” després de la revocació d’aquest patrocini de la Fundació Turisme Mallorca. Ara, ha explicat, se cercarà una fórmula de col·laboració amb el RCD Mallorca que no estigui lligada al “patrocini turístic” a través d’aquesta fundació.

La vicepresidenta segona del Consell de Mallorca, Aurora Ribot, de Podem, ha assenyalat que era “imprescindible” revocar l’acord inicial amb el RCD Mallorca i que es promocioni l'”esport base” i que des de la Fundació es promocioni el teixit cultural.

La crisi va esclatar la setmana passada, després de l’acord en el patronat de la Fundació Mallorca Turisme per finançar amb 1,8 milions d’euros el fet de mantenir el nom de Son Moix com ‘Visit Mallorca Estadi’ com a eina de promoció turística.

Hores abans de la reunió del patronat, tant Unides Podem com MÉS per Mallorca ja varen avançar que hi votarien en contra, com finalment varen fer, en considerar que promou la massificació i que va en contra dels criteris de sostenibilitat turística, així com dels acords de governabilitat de Raixa.

Després de l’acord, els socis varen reclamar una reunió del pacte acusant la presidenta insular, Catalina Cladera, a més d’haver negociat el conveni amb el PP i a la seva esquena. El coordinador de MÉS, Lluís Apesteguia, va advertir al PSIB: “O es governa amb MÉS o amb el PP”, mentre que Podem Mallorca rebutjava que les polítiques de promoció “les decidís el PP”. Dijous passat, la presidenta insular, no obstant això, va desmentir “rotundament” que la negociació s’hagués dut a terme a esquena dels socis i va defensar el patrocini com una “bona acció”.

En aquest context, el pacte tenia previst reunir-se dimarts passat, però la reunió no es va arribar a fer per l’absència de la presidenta Cladera, la presència de la qual fou exigida pels socis per  abordar la qüestió. Ahir, dimecres, MÉS per Mallorca va fer pública la carta que han dirigit a Cladera, exigint que anul·li l’acord i destini els 1,8 milions d’euros a la promoció de l’esport i a ajudar tots els clubs de l’illa.

18/08/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris