X

Vuit vols cancel·lats a les Illes per la vaga a Easyjet

A tot Espanya s'han produït 14 cancel·lacions

19/08/2022

Vuit vols cancel·lats a les Illes per la vaga a Easyjet

Continua la segona tanda d’aturades de pilots d’Easyjet. De moment, s’han cancel·lat vuit vols als aeroports de les Illes. Són dades del sindicat SEPLA, que ha informat que a tot Espanya s’han produït 14 cancel·lacions, amb vols que uneixen el país amb les ciutats europees de Ginebra, Basilea, Milà, París o Londres.

El sindicat també ha anunciat que ha impugnat davant l’Audiència Nacional els serveis mínims d’aquesta vaga, per considerar-los abusius. Cal recordar que el Ministeri de Transports va establir uns serveis mínims del 57% dels vols a Palma, del 60% a Màlaga, i del 61% a Barcelona i Menorca.

Això quan els aeroports de les Balears operaran aquest cap de setmana 4.700 vols, un centenar més que al 2019. La vaga de pilots d’Easyjet acabarà el darrer cap de setmana del mes d’agost. El sindicat SEPLA demana a l’empresa recuperar les condicions laborals que els pilots tenien abans de la pandèmia, així com negociar el segon conveni col·lectiu.

Mentrestant, els treballadors d’una altra companyia, Ryanair, continua també amb les seves aturades. Dilluns reprenen la vaga, després de quatre dies en què s’han produït, sobretot, retards, 86 a l’Aeroport de Palma. La portaveu de Ryanair a Espanya i Portugal ha negat a l’Informatiu Matí que s’estiguin fent acomiadaments improcedents dels treballadors que fan vaga i que els retards siguin per mor d’això, sinó que són per la manca de personal i la reducció de capacitat dels aeroports d’arreu d’Europa.

19/08/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris