X

Les incògnites sobre el tren acorralat a l’incendi de Begís porten a demanar la compareixença de la ministra de Transports

S'investiga per què es va autoritzar la sortida del comboi

19/08/2022

Les incògnites sobre el tren acorralat a l’incendi de Begís porten a demanar la compareixença de la ministra de Transports

Noves imatges mostren el pànic que es va viure dimarts passat en el tren que va quedar acorralat entre les flames de l’incendi a Begís. El comboi feia el trajecte de València a Saragossa. Segons Renfe, cap autoritat va informar de la propagació de l’incendi. La maquinista va haver d’aturar el tren per la proximitat de les flames, que varen causar ferides a una desena dels 49 passatgers que viatjaven a bord, alguns dels quals intentaren sortir del comboi.

Ara, les incògnites i les versions oposades sobre l’ocorregut segueixen a l’espera de la investigació de la policia judicial, de la sol·licitada per la Generalitat Valenciana al comandament de l’incendi i a la compareixença del govern espanyol que han sol·licitat diversos partits.

Especialment encara es desconeix per què es va autoritzar la sortida del tren i no es va avisar dels canvis que el vent va provocar en el foc.

Davant aquest escenari amb versions contraposades dels successos, les regnes de l’assumpte les ha pres de moment la Generalitat Valenciana, el president de la qual, Ximo Puig, ha dit que el comandament de l’incendi farà un informe a petició del seu govern, que s’elevarà a l’autoritat judicial i a l’opinió pública, i “ja es prendran les decisions corresponents”.

Malgrat que Puig ha avançat que l’incident ja està judicialitzat, fonts judicials consultades per l’agència de notícies EFE expliquen que encara no existeix una causa oberta en el jutjat de Sogorb (el que té la competència territorial), encara que la policia judicial de la Guàrdia Civil sí que ho està investigant.

Des de la Generalitat apel·len a la prudència abans de treure conclusions ja que “hi ha diferents versions” i entenen que davant un assumpte així “cal actuar amb la màxima diligència i rigor”.

Amb tot, PP i Ciutadans ja han sol·licitat la compareixença urgent de la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, perquè doni explicacions. El govern espanyol ha respost que no tindrà cap problema, complint els terminis, a donar resposta en el Congrés.

19/08/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris