X

Perilla la FIET per manca de finançament

Davant la manca de suport econòmic, la fira ha hagut de demanar ajuda al seu públic i ha llençat una campanya de mecenatge

19/08/2022

Perilla la FIET per manca de finançament

Manquen només dos mesos per a la celebració de la vintena edició de la FIET, Fira de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears, i la seva viabilitat econòmica és, ara per ara, més que incerta. Únicament el Consell de Mallorca, diu Jaume Gomila, director del festival, ha assegurat l’aportació de 40 mil euros. De fet, explica Gomila, un festival com aquest a qualsevol lloc de la Península té un pressupost d’uns 400.000 euros, mentre que la FIET no ha superat mai els 130.000 euros, una xifra que ara mateix sembla molt difícil d’aconseguir per a aquesta pròxima edició.

L’edició de l’any passat va concloure amb manco públic i manco pressupost que les anteriors, en què s’han arribat a fregar els 20.000 visitants. Enguany, però, i davant la manca de suport econòmic, la FIET ha hagut de demanar ajuda al seu públic i ha llençat una campanya de mecenatge.

La FIET, que se celebra a Vilafranca de Bonany, s’ha convertit en un dels pulmons de la indústria cultural a les Illes. Un lloc de trobada i referència per als amants i treballadors del teatre que ara perilla per manca de finançament.

19/08/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris