X

La vaga de pilots d’Easyjet causa 10 cancel·lacions a l’aeroport de Palma, d’un total de 16 a tot Espanya

El sindicat SEPLA impugnarà els serveis mínims decretats pel Ministeri de Transports davant l'Audiència Nacional

19/08/2022

La vaga de pilots d’Easyjet causa 10 cancel·lacions a l’aeroport de Palma, d’un total de 16 a tot Espanya

La vaga de pilots d’Easyjet ha provocat a l’aeroport de Son Sant Joan la cancel· lació de 10 vols. Són dades del sindicat SEPLA, que ha informat que a tot Espanya se n’han produït 16, concretament vols que uneixen el país amb les ciutats europees de Ginebra, Basilea, Milà, París o Londres.

El Ministeri de Transports va establir uns serveis mínims per la vaga de pilots d’Easyjet del 57 % dels vols a Palma, del 60% a Màlaga, i del 61% a Barcelona i Menorca. Uns serveis mínims que el sindicat SEPLA ha impugnat davant l’Audiència Nacional, per considerar-los abusius.

A més, segons el sindicat, la companyia no calcula bé els percentatges de serveis mínims, duu pilots de fora d’Espanya per cobrir els vols i manté reunions individuals amb els pilots, fets que han denunciat davant Inspecció de Treball.

Els portaveu de la secció sindical del SEPLA a Easyjet, Martijn Tros, assegura que no demanen una pujada salarial, sinó recuperar els salaris d’abans de la pandèmia. Explica que la companyia opera el mateix nombre de vols que al 2019.

A més, es manté la vaga de tripulants de cabina de passatgers d’Iberia Express, prevista des del 28 d’agost al 6 de setembre, després de no arribar a cap acord en la negociació.

19/08/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris