X

Sindicats de docents critiquen manca de preparació per aplicar la LOMLOE

La nova llei entra en vigor aquest pròxim curs 2022-23

22/08/2022

Sindicats de docents critiquen manca de preparació per aplicar la LOMLOE

Dilluns 12 de setembre és el dia que els al·lots de les Balears començaran l’escola. D’aquí a dues setmanes, però, mestres i professors ja s’hi hauran d’incorporar per preparar el retorn. Aquest proper curs s’aplicarà la LOMLOE, la nova llei d’educació. I els docents denuncien, entre altres qüestions, la manca de temps per dur a terme aquests canvis.

Incertesa entre els mestres per l’entrada en funcionament de la LOMLOE. Si feim cas del que ens han explicat els sindicats majoritaris a la pública i la concertada, USO i L’STEI.

“Bàsicament és un tema d’incertesa i inseguretat”, critica el portaveu d’STEI Ensenyament Públic. Per la seva banda, el secretari general d’Ensenyament del sindicat USO, Ismael Alonso, afirma que “ningú ens ha dit com es té que aplicar” la nova norma.

Poc temps per preparar una llei que implica un canvi de paradigma i que concedeix més autonomia als centres. Els sindicats critiquen que hi ha poca comunicació amb els responsables polítics, certa improvisació i dubtes en la seva aplicació en aspectes nous com l’agrupació de les matèries en àmbits, o la desaparició dels estàndards d’aprenentatge avaluables.

Els mestres també critiquen el cansament acumulat i la inexistència de vacances. “Els companys estan cansats i resignats a què hauran d’aplicar una cosa que a dia d’avui desconeixen com aplicar-ho amb condicions. Una altra cosa és que hi fem pedaços”, critica Ismael Alonso.

Tot això, abans que comenci un curs que coincideix també amb l’entrada en vigor de la primera llei educativa de les Balears.

S’eliminen les qualificacions numèriques

Amb l’aplicació de la LOMLOE, just podran repetir curs dues vegades: una, a primària; i una altra, a secundària. La nova normativa també preveu que s’eliminin les qualificacions numèriques. És a dir, a partir d’ara els mestres no posaran una nota entre el zero i el 10, sinó que les qualificacions aniran de l’excel·lent a l’insuficient.

Així mateix, es posaran en marxa les anomenades situacions d’aprenenatge. Això vol dir integrar elements de diferents assignatures amb activitats complementàries. Per exemple, adoptar hàbits de vida saludable a Educació Física i també a l’assignatura de Coneixement del Medi.

22/08/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris