X

Els costos de construcció baixen per primera vegada en dos anys

El mes de juny dona un respir en un mercat en què els preus canviaven tant d'un dia per l'altre que era pràcticament impossible fer un pressupost

03/09/2022

Els costos de construcció baixen per primera vegada en dos anys

La combinació de la pandèmia, la crisi del transport, la guerra d’Ucraïna i l’increment de l’IPC ha fet pujar de manera exorbitant els costos de la construcció. Fins a una xifra que superava el 30% respecte als preus d’abans de la pandèmia.

Ara, però, l’índex de preus de la construcció s’ha situat en el mes de juny en 128,3 punts. És un punt i mig per davall del mes de maig. I això significa el seu primer descens en 23 mesos. Com apunta Sandra Verger, Directora General de l’Associació de Constructors de Balears, aquest descens ve motivat per la relantizació a les obre. Però confirma en qualsevol cas l’estabilització dels preus que ja es deixava veure en les darreres setmanes.

Una estabilització que, com destaca José Rúa, copropietari de l’empresa metal·lúrgica Metalnox, atorga una gran tranquil·litat al sector. “Ara podem fer pressupostos amb certa calma, no com abans que en qüestió de minuts l’havies de modificar davant les pujades dels preus”.

Tot i aquesta estabilització, la situació d’inestabilitat a nivell mundial fa que sigui molt arriscat fer previsions a curt termini. En els propers mesos, això si, la construcció anirà molt enfocada a l’habilitació i reforma. Confien, també, en què augmenti l’obra pública.

03/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris