X

El Govern central rebaixa l’IVA del gas natural al 5%

La mesura suposarà un estalvi de 210 milions d'euros per als consumidors i s'aplicarà fins a finals d'any

20/09/2022

El Govern central rebaixa l’IVA del gas natural al 5%25

El Govern central ha rebaixat al 5% l’IVA del gas natural. La mesura suposarà un estalvi de 210 milions d’euros per als consumidors i s’aplicarà fins a finals d’any. L’Executiu no descarta que la mesura continuï durant el 2023. La vicepresidenta i ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha anunciat que la mesura s’aplicarà a tots els consumidors. També se’n beneficiaran les comunitats de veïnats que fan servir calderes centralitzades de gas natural. Ribera ha explicat que la rebaixa afectarà, a més, a la compra “de pèl·lets, estelles i llenya”.

D’altra banda, el Govern també ha donat llum verda al fet que les instal·lacions de cogeneració, unes 600 a tot el país, quedin cobertes de manera temporal pel mecanisme ibèric que limita el preu del gas que es fa servir per a la generació elèctrica. Segons l’Executiu, aquestes instal·lacions sumen el 20% del consum de gas de tot Espanya i aporten el 20% del PIB industrial.

Atenció Primària

El Ministeri de Sanitat destinarà 4,5 milions d’euros a les Illes Balears per millorar l’atenció primària entre enguany i l’any que ve. Aquest finançament es destinarà a fomentar la qualitat assistencial i la pràctica científica. També servirà per reforçar l’orientació comunitària, la promoció de la salut i la prevenció, així com augmentar la capacitat de resolució de l’Atenció Primària. Aquestes iniciatives s’emmarquen en el Pla d’Acció d’Atenció Primària i Comunitària 2022-23, que repartirà entre 15 comunitats autònomes més de 172 milions d’euros. Aquests doblers se sumen als 230 milions de l’estratègia de salut digital i als 44 milions del pla de salut bucodental.

20/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris