X

Robert Sarver cedeix davant la pressió social i posa a la venda els Phoenix Suns

El propietari del Mallorca anuncia que cerca compradors per a la franquícia de l'NBA. L'allau de crítiques rebudes a la darrera setmana per les seves conductes racistes i misògines han precipitat la decisió del banquer

21/09/2022

Robert Sarver cedeix davant la pressió social i posa a la venda els Phoenix Suns

Robert Sarver posa a la venda els Phoenix Suns. Només 8 dies després que es conegués la suspensió per un any de l’NBA al banquer d’Arizona, Sarver ha decidit fer una passa al costat.

Dimarts es va conèixer la suspensió per un any del propietari dels Suns, com també una multa de 10 milions i un curs de reeducació. El motiu? Els comentaris sexistes, racistes i misògins del magnat cap a determinats treballadors de l’equip de bàsquet. Estrelles de l’NBA com Lebron James i Draymond Green han demanat l’expulsió de Sarver i han criticat la feblesa de la sanció. Fins i tot la batlessa de Phoenix, Kate Gallego, va condemnar els fets. Els patrocinadors també han fet pressió. PayPal advertia que deixaria de patrocinar els Suns si Sarver continuava.

I avui, el nord-americà ha fet la passa a través d’un comunicat: “Com a home de fe, crec en l’expiació i en el camí del perdó. Esperava que la suspensió d’un any m’atorgàs el temps necessari per centrar-me i eliminar qualsevol controvèrsia. Però en el nostre actual clima implacable, queda clar que no és possible. Tot es veu superat pel que he dit en el passat. Per aquest motiu, he iniciat la recerca de compradors per als Suns i els Mercury. Mentrestant, faré feina per convertir-me en una millor persona”.

Després de 18 anys com a propietari, Sarver cerca comprador, per als Phoenix Suns i per als Mercury, de l’NBA femenina. Ara queda per veure si aquest terratrèmol afecta la continuïtat del banquer al capdavant del Mallorca. De moment, a les oficines de Son Moix guarden silenci. La darrera vegada que s’han pronunciat sobre aquest assumpte va ser fa just 8 dies quan es va conèixer la sanció a Robert Sarver per part de l’NBA. A l’acte de la foto oficial de l’equip, el director de negocis, Alfonso Díaz, va destacar el compromís de Sarver amb el club. A més, va deixar clar que, per ell, el que passa als Estats Units queda als Estats Units.

21/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris