X

L’obra de teatre ‘Lucifer’ guanya la Teta Premium del Festival s’Illo d’enguany

També ha guanyat els de millor intèrpret, Laura Andújar, i millor dramaturg, Alfonso Morilla

26/09/2022

L’obra de teatre ‘Lucifer’ guanya la Teta Premium del Festival s’Illo d’enguany

Lucifer 667 Unsouled‘, una comèdia irreverent sobre els mals del món i la necessitat d’existir del dimoni, ha guanyat el premi del públic a millor espectacle (la Teta Premium) del IX Festival s’Illo, el Festival independent d’Arts Escèniques que se celebra a Santanyí. A més, també s’ha emportat el premi de millor intèrpret, Laura Andújar, i millor dramaturg, Alfonso Morilla. Aquesta obra ja havia guanyat el premi de teatre de Butxaca 2021 en la seva versió curta, així com el premi de Teatre de Barra a millor comèdia i al millor actor per la interpretació del menorquí Josep Mercadal.

El premi a la millor direcció ha estat per al sevillà Miguel López amb Tu hermosura, que també interpreta i ha estat l’obra de treball en curs del festival. A partir de la tradició dels fandangos d’Almonaster la Real de Huelva, l’obra proposa explorar les dimensions dionisíaques de la mística cristiana del segle d’or. L’organització vol recalcar la gran qualitat dels participants.

Enguany, el guardó de la Teta Premium ha estat creada per l’artista canari Jonay PMatos, mentre l’Illo de Xocolata, per la resta de guardons, ha estat confeccionat, com és habitual, per la pastisseria palmesana Rialfa amb un disseny de Tomeu Vidal.

S’Illo d’enguany ha posat l’èmfasi en l’ecologia “per la necessitat de reforçar l’entorn gràcies al qual sobrevivim i existim”, així com en la dona “per la paritat de gènere” i el col·lectiu LGTBI “per tal de donar visibilitat a la diversitat que ens fa a tots minoritaris”, ha explicat l’impulsor d’aquest festival autofinançat, Jeroni Obrador.

La gala de clausura va ser dedicada a l’actor i escriptor Cristóbal Jodorowsky, qui hi va impartir un taller de psicomàgia el 2017 i ha mort enguany de manera sobtada i inesperada.

26/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Maria Teresa Escalas 26/09/2022

    Per molts d’anys podem celebrar aquest festival intens i sempre sorprenent. Gràcies Jeroni.

  2. Sandra Arroyo 26/09/2022

    Cada any ple de sorpreses,emocions i persones unides per un motiu comu! Moltes gracies a tothom que ha posat el seu granet per poder fer posible un any mes S Illo!!