X

Les Balears proposaran al Congrés la possibilitat de limitar els lloguers

El Parlament ha aprovat una proposta de Més per Menorca en aquest sentit. Hi han votat en contra PP, Ciutadans, El Pi i VOX

27/09/2022

Les Balears proposaran al Congrés la possibilitat de limitar els lloguers

Patrícia Font a defensat la proposta sobre la tribuna d'oradors

Les Balears proposaran al Congrés dels Diputats una reforma de la Llei d’arrendaments urbans perquè les comunitats autònomes puguin limitar el preu del lloguer a zones amb alta pressió sobre el mercat. Així ho ha decidit el Parlament de les Illes, que ha aprovat una proposta de Més per Menorca en aquest sentit. Hi han votat en contra PP, Ciutadans, el Pi i VOX.

El Parlament ha aprovat a proposta de Més per Menorca sol·licitar al Congrés la modificació de la Llei d’arrendaments urbans perquè les autonomies puguin limitar el preu dels lloguers a les zones tensionades. Hi han votat a favor els partits d’esquerres i en contra el Pi, Ciutadans, PP i VOX.

Això a un ple en què l’impost de turisme sostenible ha protagonitzat el debat a les preguntes de control a l’executiu. La portaveu del Grup Parlamentari Ciutadans, Patricia Guasp, ha afirmat estar en desacord amb el fet que aquest impost “serveixi per quadrar els seus comptes”, en referència a l’Executiu autonòmic, mentre que la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha dit que, en realitat, Ciutadans no està d’acord amb “moltes millores en temes mediambientals” realitzades amb els doblers recaptats.

Reial Mallorca

La presidenta també ha hagut d’enfrontar les crítiques dels menorquinistes pel patrocini del Reial Mallorca. El portaveu del Grup Parlamentari Mixt, Josep Castells, de Més per Menorca, ha parlat de decisions preses “amb determinades dosis d’unilateralitat“, mentre que la presidenta del Govern ha respost que els patrocinis “són de justícia i estan ben fets”. Els populars han reclamat a la presidenta baixades d’imposts i Armengol ha respost que no els ha pujat a la classe mitjana i treballadora.

27/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris