X

1.500 persones protesten contra el turisme massiu fent una cadena humana envoltant el Consolat de Mar

Una trentena d'entitats han organitzat la protesta coincidint en el Dia Mundial del Turisme i que també s'ha celebrat en altres ciutats europees

27/09/2022

1.500 persones protesten contra el turisme massiu fent una cadena humana envoltant el Consolat de Mar

Aquest dimarts horabaixa, en el Dia Mundial del Turisme, una trentena d’entitats ciutadanes protesten contra el turisme massiu davant el Consolat de Mar. S’hi han concentrat unes 1.500 persones, 3.000 segons l’organització, que es van unir fent una cadena humana per envoltar la seu del Govern de les Illes.

Segons els organitzadors, mitjançant una cadena humana que envolta l’edifici en qüestió, volen pressionar les institucions, “tal com elles estrenyen la població amb l’actual model de massificació turística”. Clamen contra el turisme de masses i demanen un canvi de model a les Balears. Coincidint amb el Dia Mundial del Turisme, la protesta es va fer simultàniament a 10 ciutats d’Europa, entre les quals també hi havia Barcelona, Venècia i Lisboa.

A Palma, 39 associacions varen organitzar la concentració, que va començar amb la lectura del Manifest Ecologista per part de l’escriptor i poeta Sebastià Alzamora. Representants polítics de MÉS per Mallorca, com la regidora de Model de Ciutat de Cort, Neus Truyol, i el diputat Joan Mas ‘Collet’, han assistit a la protesta.

Tot això, mentre al pati de la Misericòrdia de Palma el Govern ha organitzat la Nit del Turisme, en què està prevista l’entrega dels Premis del Turisme de Balears 2022.

27/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris