X

“Munar. Poder, corrupció, presó”, la sèrie documental s’estrenarà aviat a IB3 Televisió

Produïda en col·laboració amb MOM Works, la sèrie narra la trajectòria política d’una figura clau de la política balear

29/09/2022

“Munar. Poder, corrupció, presó”, la sèrie documental s’estrenarà aviat a IB3 Televisió

IB3 estrena el pròxim 23 d’octubre la minisèrie documental «Munar. Poder, corrupció, presó», una sèrie documental de quatre capítols sobre Maria Antònia Munar, figura clau de la política balear que va caure del cim en un descens vertiginós després que els tribunals posassin el focus en ella.

Durant dècades, Maria Antònia Munar va manejar els fils de les principals institucions de les Balears, fins al punt que va ser batejada com a «la princesa de Mallorca». Immersa en alguns dels casos de corrupció més sonors de l’arxipèlag, fa nou anys va ser enviada a presó amb condemnes que sumaven catorze anys. Avui en dia ja ha obtingut el tercer grau penitenciari.

La minisèrie documental s’inicia amb la jove Munar, la batlessa més jove d’Espanya el 1979, per analitzar el seu perfil i les seves dificultats d’ascens en un món dominat pels homes, on ella va destacar des del primer moment. Munar arriba a la presidència del seu partit, el regionalista Unió Mallorquina, mentre es converteix en antagonista i enemiga d’algunes de les personalitats més poderoses de les Illes Balears, com l’expresident del Govern, Gabriel Cañellas, que no aconsegueix eliminar-la.

Munar, amb molt pocs escons al Parlament i al Consell de Mallorca, arriba a tenir un poder màxim. Tot canvia quan Fiscalia, Policia, jutges i Agència Tributària comencen a investigar el seu partit. Contra tot pronòstic, Munar entra en la presó, fet que marca un abans i un després en el tractament dels casos d’anticorrupció a Espanya.

«Munar. Poder, corrupció, presó» és una minisèrie documental produïda per IB3 en col·laboració amb MOM Works.

29/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris