X

Les Illes encaren el final de temporada a diferents ritmes

A Mallorca bona part dels establiments aguanten fins a final d'octubre, mentre que a Menorca i les Pitiüses el tancament s'avança a mitjans de mes

30/09/2022

Les Illes encaren el final de temporada a diferents ritmes

Darrer dia de setembre i el final de la temporada turística ja va arribant. Així com a Mallorca bona part dels establiments aguanten fins a final d’octubre, a Menorca i a les Pitiüses el tancament s’avança, majoritàriament, a mitjans de mes.

És el cas d’Eivissa. El tancament de les discoteques, programat fins al diumenge 16 d’octubre, marcarà el colofó a una bona temporada turística, segons el president de la patronal de petita i mitjana empresa d’Eivissa i Formentera, Alfonso Rojo. De fet, assegura que ha estat tot un encert que l’obertura de les discoteques enguany s’hagi avançat i que, ara, el tancament s’estigui fent de manera ordenada. “Parlam d’una desestacionalització que dúiem molt de temps lluitant. No hem de mirar molt enrere per trobar temporades de 90 dies a les Pitiüses“, ha dit Rojo.

Com també succeeix a Menorca: passat l’equador del mes d’octubre, gran part del sector ho arreplega tot fins a la pròxima temporada. L’activitat turística, així com les previsions, van molt lligades a les connexions aèries. En les pròximes setmanes comencen ja a minvar i això es reflecteix en les ocupacions que s’esperen, per exemple, als habitatges vacacionals. En aquest sentit, la secretària de l’Associació d’Empresaris d’Habitatges Vacacionals de Menorca (VITURME), Maria García, ha assegurat que les reserves en vista al mes d’octubre han patit una frenada important. “Serà difícil que es puguin recuperar i que el percentatge d’ocupació superi el 50%“, ha afegit.

Pel que fa a Formentera, també tancarà de mica en mica i amb un turisme més local durant les pròximes dues setmanes. Mallorca, en canvi, preveu aguantar encara un poc més. Hi ha establiments que estiraran la temporada fins al Pont de Tots Sants. I d’això se n’aprofita, també, l’oferta complementària. Principalment a les zones turístiques, on comerços i negocis de restauració, ens reconeixen, “obrin quan els hotels obren i tanquen quan els hotels tanquen”.

Durant la primera quinzena d’octubre, les Illes es troben entre les tres primeres comunitats autònomes amb majors previsions d’arribades de turistes, segons les dades de la plataforma de reserves TravelgateX. I les zones més demandades: Magaluf, s’Arenal i Eivissa.

30/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris