X

Detingut per homicidi imprudent l’encarregat d’una obra a Bendinat, Calvià, en què un treballador va morir electrocutat

Segons la Guàrdia Civil, l'home va intentar ocultar els cables que causaren el cop elèctric a la víctima i li atribueixen un delicte d'encobriment

30/09/2022

Detingut per homicidi imprudent l’encarregat d’una obra a Bendinat, Calvià, en què un treballador va morir electrocutat

La Guàrdia Civil ha detingut un home per haver comès, suposadament, un homicidi imprudent i un delicte d’encobriment a Calvià, davant els fets ocorreguts el passat dia 13 de setembre, quan moria un home electrocutat en un accident laboral a Bendinat, Calvià.

Els agents van iniciar la pertinent recerca per esclarir els fets. Arran dels informes elaborats i les declaracions dels testimonis, han arribat a la conclusió que l’encarregat d’obra, de manera negligent, suposadament va connectar uns cables de llargues dimensions i amb entroncaments a la línia elèctrica principal del local. Els dits cables estaven en contacte amb una bastida metàl·lica, objecte que, quan tocà la víctima, va causar-li el cop elèctric.

Quan es va produir l’accident, el treballador afectat encara era viu, però l’encarregat de l’obra, per temor a una inspecció i per tractar-se d’un treballador en situació irregular a Espanya, va refusar cridar als serveis sanitaris en un primer moment. No obstant això, en observar que el ferit empitjorava, va avisar els serveis d’emergències.

A més, davant la imminent investigació, l’encarregat va tallar i amagar els cables per intentar ocultar les proves que causaren l’accident. Uns cables que, posteriorment, foren localitzats pels agents de la Guàrdia Civil que han investigat el succés.

30/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris