X

Obesitat, “l’epidèmia del segle XXI”

La meitat de la població illenca té problemes de pes. Els professionals sanitaris afirmen que és una malaltia infradiagnosticada i infratractada

30/09/2022

Obesitat, “l’epidèmia del segle XXI”

Una quarta part de la població de les Illes té obesitat i un altre quart, sobrepès. De fet, els professionals sanitaris afirmen que és “una epidèmia del segle XXI“, però està infradiagnosticada i infratractada. Tot i això, de cada vegada hi ha més persones que la pateixen.

“L’obesitat és una sindèmia, una malaltia que camina sota el paraigua de la desigualtat econòmica. El govern i els agents socials han de procurar que la gent tengui més accessibilitat als menjars sans, una bona educació nutricional, que sigui fàcil fer esport. Un bon moment per prevenir i tractar és amb els nins, perquè un nin amb sobrepès, probablement, serà una persona adulta amb obesitat”, explica Lluís Masmiquel, cap del Servei d’Endocrinologia de l’Hospital Son Llàtzer.

Precisament, és per aquest motiu que aquest divendres han començat les jornades Obesity Talks. L’aborden des de diferents disciplines mèdiques, ja que l’obesitat té moltes malalties associades.

“Té complicacions en l’àmbit del metabòlic, mecànic, i psicològic també. Són pacients que estan molt estigmatitzats, que tenen problemes d’aïllament social i tenen més risc de tenir depressions. L’obesitat és més complexa del que la gent creu, no és només menjar molt i fer poc exercici; hi ha una base genètica molt important”, afirma Joana Nicolau, endocrinòloga a l’Hospital Son Llàtzer.

30/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris