X

Set investigadores mallorquines resolen dubtes científics en un cafè de Sencelles

L'objectiu és que tothom pugui entendre la ciència sense barreres

01/10/2022

Set investigadores mallorquines resolen dubtes científics en un cafè de Sencelles

Com es tracta el càncer? Com funcionen les cèl·lules del nostre cos? Com es pot arribar a ser científic? Són algunes de les qüestions que han resolt set investigadores de Mallorca, per donar a conèixer millor la seva tasca de recerca . L’activitat “Cites Ràpides amb científics i científiques” forma part del programa de la Nit de la Recerca 2022.

Elena Jordana, investigadora de “El que hem pretès avui és fer unes cites ràpides. Tenim científiques segudes a diferents taules i la gent pot anar passant cada 7 minuts. Nosaltres els intentarem explicar el què estam fent”

És una activitat pensada per resoldre tota classe de dubtes, especialment, aquells que no es vocalitzen en altres espais de divulgació més formals. “Sempre tenim aquesta por de fer el ridícul. El típic “no sé res d’aquest tema, preferesc no preguntar”. Com l’activitat és tan propera, crec que donarà perquè la gent pugui demanar coses. Esperam poder resoldre dubtes i que hi hagi curiositat per la recerca”, explica Jordana.

L’activitat ha estat ben rebuda entre els participants. Tots han destacat la importància de la divulgació científica i han agraït tenir l’oportunitat d’aprendre alguna cosa nova. “Em pareix bastant interessant. Hi ha moltes coses que la meva generació no sabia”, comenta Margalida.

Al llarg del matí, s’han anat incorporant visitants que desconeixien l’existència de l’activitat, captivats per la curiositat de conèixer la llavor de les investigadores.


Els científics posen les seves investigacions a l’abast de la ciutadania

01/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris