X

Elif Batuman: “La nominació al Pulitzer em va donar moltíssima confiança com a novel·lista”

Un equip d'IB3 Notícies ha entrevistat l'escriptora nord-americana en el marc del Festival de Literatura Expandida

01/10/2022

Elif Batuman: “La nominació al Pulitzer em va donar moltíssima confiança com a novel·lista”

En el marc del Festival de Literatura Expandida de Magaluf, un equip d’IB3 Notícies ha passat una estona amb l’escriptora nord-americana Elif Batum. Ens parla de la seva obra “Lo Uno o lo Otro”:

“La protagonista del primer llibre, Seleen, és una estudiant de rus de primer any a la Universitat Harvard. Allà s’enamora d’un misteriós estudiant amb el qual comença una relació que transcorre per camins que ella no esperava. El segon llibre s’endinsa en les reflexions de Seleen després de tornar a la universitat. Ha passat l’estiu amb aquell al·lot, que ja ha deixat la universitat, i en tornar a classe tots li demanen si ha passat res amb ell. Per ella, han passat moltes coses, però no han tengut sexe, que és allò que tots volen saber. Aquest fet tan absurd marca el pensament de Seleen, que es replanteja quines són vertaderament les coses importants que marquen el camí cap a la maduresa d’una dona.

Vaig escriure aquests llibres amb l’objectiu d’entendre per què Seleen fa les coses que fa però també amb la intenció de convidar el lector a jutjar-ho des d’un punt de vista més actual.

La nominació al Pulitzer em va donar moltíssima confiança com a novel·lista. Em va obrir els ulls per entendre que un escriptor pot ser allò que vulgui ser. Estic molt motivada per continuar escrivint i crec que seguiré amb Seleen i la seva vida als trenta.

Sempre és molt excitant presentar un nou llibre. I si ho fas en un context com aquest, on parles amb lectors i a més pots conèixer altres escriptors amb qui compartir experiències, és molt enriquidor, la veritat.”

01/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris