X

Izan Guevara acarona el títol de Moto 3

El pilot mallorquí de GasGas seria campió del món si guanya el pròxim gran premi

02/10/2022

Izan Guevara acarona el títol de Moto 3

Izan Guevara és a una passa de convertir-se en campió del món. El cinquè lloc aconseguit avui al Gran Premi de Tailàndia  deixa al mallorquí molt ben posicionat per assolir el seu objectiu. Ara mateix té 49 punts d’avantatge sobre Dennis Foggia, guanyador avui al circuit de Chang, i 56 sobre Sergio García Dols, que ha caigut.

Per ser campió del món el mallorquí  només, per dir-ho així, necessita guanyar a Austràlia o cedir un màxim de dos punts a Foggia, no perdre més de cinc respecte al seu company Sergio García Dols, i vint amb el japonès Ayumu Sasaki.

Avui a Tailàndia Izan Guevara, líder del mundial, ha  recuperat dues posicions des de l’onzena que ha ocupat en la formació de sortida, mentre per davant Dennis Foggia ha anat obrint a poc a poc un buit respecte a tots els seus rivals al capdavant de carrera i el japonès Ayumu Sasaki (Husqvarna) era el responsable del grup perseguidor, amb vuit pilots i, una mica més enrere, Izan Guevara encapçalant un segon grup que volia enllaçar amb els de davant.

En el quart gir Izan Guevara ja havia aconseguit enllaçar amb el grup capdavanter -mantenint la novena plaça-, que ha aconseguit frenar l’ímpetu d’un Dennis Foggia que no aconseguia obrir un buit definitiu.

El grup de Guevara ha arribat fins a Masià i tots dos s’han arribat a tocar en el revolt cinc, un moment que ha aprofitat Daniel Holgado per a encapçalar al grup perseguidor, ja molt lluny del lideratge de la prova, a gairebé sis segons, però amb la possibilitat d’enganxar-se al brasiler Diogo Moreira i l’espanyol David Muñoz, que perdien força respecte al cap de carrera.

El líder del mundial, sense posar-se nerviós en cap moment i amb les idees molt clares, ha anat recuperant terreny a poc a poc en un circuit que en cap moment li ha resultat propici i a tres voltes del final havia aconseguit  caçar a Diogo Moreira per a posar-se cinquè i ja amb David Muñoz al punt de mira.

l final no ha pogut ser i en la volta final ha estat un altre italià, Stefano Nepa (KTM) qui li ha pres la quarta plaça a Izan Guevara, que ha estat cinquè, per davant d’Andrea Migno, Diogo Moreira, Jaume Masià, David Muñoz, Ryusei Yamanaka (KTM), i Daniel Holgado.

Foggia ha aconseguit una victòria inapel·lable, amb Sasaki i Rossi al costat d’ell en el podi.

 

 

 

02/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris