X

Unides Podem demana al Ministeri de Transició Ecològica per la demolició pendent en terreny públic a Cala Vinyes

Jover: "La demolició d'aquestes construccions, que ja no s'haurien d'haver dut a terme, ha d'executar-se de manera immediata"

02/10/2022

Unides Podem demana al Ministeri de Transició Ecològica per la demolició pendent en terreny públic a Cala Vinyes

Les diputades d’Unides Podem en el Congrés dels Diputats per Balears han registrat aquesta setmana una pregunta escrita dirigida al Ministeri de Transició Ecològica relativa a la demolició pendent en el terreny públic en Cala Vinyes.

Segons ha informat Unides Podem aquest diumenge en nota de premsa, les diputades d’Unides Podem en el Congrés per Balears, Antònia Jover i Lucía Muñoz, han registrat aquesta setmana una pregunta escrita dirigida al Ministeri per a la Transició Ecològica, en mans del PSOE, per a conèixer el motiu pel qual la terrassa, el solàrium i l’embarcador construïts en Cala Vinyes encara no han estat demolits 21 anys després de la instrucció de Demarcació de Costes.

Jover i Muñoz apunten en la pregunta escrita que “la Demarcació de Costes va ordenar el juny de 2001, mitjançant el BOIB, la demolició de la terrassa, solàrium i l’embarcador situades en la cova de Cala Vinyes, en el municipi mallorquí de Calvià. Aquestes se situen en la zona de protecció de costes, així com en el domini públic marítim terrestre. En l’escrit, es donava un mes per a executar l’ordre i es remarcava la caducitat de la concessió d’ocupació del domini públic atorgada en 1984”.

En aquest sentit, Antònia Jover insta a complir la llei i assenyala que “malgrat això, i segons s’ha pogut conèixer per la premsa, Demarcació de Costes va acceptar a tràmit la nova sol·licitud d’ocupació reclamada en 2019”. La pregunta que interpel·la al Ministeri demana conèixer el motiu de per què no s’ha executat la demolició exigida en 2001. A més, la diputada demana conèixer si la Demarcació de Costes de Balears està estudiant la possibilitat d’atorgar una nova ocupació.

“Estem cansades que sembli que els grans empresaris, venguin d’on venguin, tenen carta blanca a Balears per a destrossar el nostre territori. La demolició d’aquestes construccions, que ja no s’haurien d’haver dut a terme en un espai tan delicat com és Cala Vinyes, ha d’executar-se de manera immediata. Esperem que el Ministeri per a la Transició Ecològica acceleri la demolició perquè es faci efectiva sense més tardança”, ha explicat la diputada.

Per part seva, Lucía Muñoz ha titllat d'”intolerable” la situació i ha demanat celeritat en la resposta al Ministeri, al mateix temps que ha apuntat que “a Unides Podem no li tremola la mà a l’hora de protegir el fràgil territori de Balears davant els abusos de grans empresaris” atès que, ha emfatitzat, “és una prioritat”.

Amb tot, des d’Unides Podem han recordat que la cova natural de Cala Vinyes, a nom d’un empresari britànic, va ser ja usada com una discoteca fa més de 20 anys.

02/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris