X

PSOE i Unides Podem arriben a un acord ‘in extremis’ per dur avui els pressupostos al Consell de Ministres

04/10/2022

PSOE i Unides Podem arriben a un acord ‘in extremis’ per dur avui els pressupostos al Consell de Ministres

Les dues formacions del govern central, PSOE i Unides Podem, han aconseguit aquest dimarts a primera hora un acord ‘in extremis’ sobre el projecte de llei dels pressupostos generals de l’Estat (PGE) per a l’any que ve, que s’aprovarà en la reunió del Consell de Ministres d’avui dimarts.

Segons ha informat la Secretaria d’Estat de Comunicació, l’acord es formalitzarà aquest dimarts en una reunió entre el president de l’executiu, Pedro Sánchez, i la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, i, posteriorment, serà sotmès a Consell de Ministres per a la seva aprovació.

Representants del PSOE i d’Unides Podem han estat reunits aquesta matinada per intentar desbloquejar l’acord in extremis. Amb la partida d’ingressos ja hi havia acord, d’ençà que dijous es va presentar el paquet de mesures fiscals del Govern central. Quedava pactar la part de despeses. Ahir horabaixa, la ministra d’Hisenda, Maria Jesús Montero, admetia que la seva intenció era presentar els Pressupostos avui, però que l’acord no estava tancat.

La vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, va augurar ahir vespre en declaracions a la Cadena SER una matinada llarga de negociacions, i es va mostrar incòmoda amb aquesta marera de tancar el pacte a darrer moment.

 

04/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris