X

Balears mobilitzarà 200 milions en 25 mesures durant els pròxims mesos per mitigar els efectes de la inflació

Un "escut social" per combatre els efectes de la crisi dins els col·lectius més vulnerables

04/10/2022

Balears mobilitzarà 200 milions en 25 mesures durant els pròxims mesos per mitigar els efectes de la inflació


Llegeix aquí el discurs de la presidenta Armengol en el darrer debat de política general de la legislatura

El Govern de les Illes mobilitzarà un total de 200 milions d’euros públics en els pròxims mesos per a mitigar els efectes que la inflació tindrà, especialment sobre la classe mitjana i treballadora, durant aquesta tardor i aquest hivern.

Es tracta d’una estratègia que consta de 25 mesures que pretenen arribar directament a gairebé un milió de persones de les Illes, segons ha anunciat aquest dimarts la presidenta del Govern, Francina Armengol. La líder de l’Executiu balear ha realitzat aquest anunci durant el debat de política general, que té lloc aquest dimarts i aquest dimecres en el Parlament, el darrer d’una legislatura marcada per la pandèmia i pels efectes de la guerra a Ucraïna.

Un escut social per combatre els efectes de la crisi dins els col·lectius més vulnerables, xifrat en 200 milions en ajuts. Ha estat un dels anuncis de la presidenta Armengol. Unes ajudes englobades en 25 mesures que, segons Armengol, arribaran directament a les butxaques del 80% de la població de les Illes per fer front a la pujada de preus i del cost de la vida.

La presidenta augura un creixement del PIB balear del 3,9% per a l’any que ve, i assegura que Balears seguirà liderant la recuperació econòmica. També ha fet una crida als empresaris perquè continuïn donant suport a aquesta recuperació, augmentant salaris i prestacions als seus treballadors.

En aquest sentit, Armengol ha anunciat un complement salarial de fins a 600 euros per a aquells treballadors de temporada, que quedin a l’atur durant la tardor i l’hivern. Ha recordat també el desenvolupament fiscal del règim especial, anunciat ahir per Pedro Sánchez.

L’inici del final de la legislatura

Amb el discurs de la presidenta, comença el debat de política general de la Comunitat, però no serà fins aquest dimecres quan realment s’iniciarà el debat entre els grups parlamentaris. Avui, ha estat una jornada en què s’ha pogut comprovar que comença el final de la legislatura:

 

04/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris