X

Pere Aragonès, president de la Generalitat: “Vull que aquest govern continuï”

La líder de Junts, Laura Borràs, ja ha deixat clar, però, que és partidària de sortir d'un Govern que considera que està mancat de "legitimitat democràtica"

05/10/2022

Pere Aragonès, president de la Generalitat: “Vull que aquest govern continuï”

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defensat avui la continuïtat del pacte de Govern i ha assegurat als socis de Junts per Catalunya que hi ha marge per negociar i per arribar a acords. Declaracions que ha fet vint-i-quatre hores abans que Junts reuneixi la militància per decidir si continuar o no dins el Govern.

“Vull que aquest Govern continuï”, ha remarcat Aragonès en resposta a la intervenció del líder de JxCat en el Parlament, Albert Batet, a qui ha advertit que “Catalunya necessita un govern estable” i “dedicat al cent per cent al servei de la ciutadania”, sense els “dubtes” dels partits que el conformen i amb la “màxima lleialtat institucional”.

Aragonès ha donat a entendre que encara és possible recompondre les relacions entre els dos socis del Govern a partir del que planteja JxCat: “Estic convençut que hi ha marge per arribar a acords en els tres àmbits que ha posat sobre la taula”. Per exemple, s’ha mostrat disposat a acceptar la “coordinació i defensa de les propostes consensuades pel Govern en les Corts”: “En aquests termes, ja pot comptar-hi”, ha afegit. Això sí, ha demanat garanties  perquè els acords als quals es pugui arribar amb JxCat no siguin posats en qüestió “al cap de quinze dies”, en al·lusió a les discrepàncies estratègiques en el si de Junts.

Laura Borràs, partidària de la sortida

La líder de la formació, Laura Borràs, ja ha deixat clar, però, que és partidària de sortir d’un Govern que considera que està mancat de “legitimitat democràtica”. Hores abans que arranqui la consulta a la militància de Junts per Catalunya per decidir si aquesta formació segueix o no en el Govern de Pere Aragonès, la presidenta del partit ha deixat clara la seva postura amb dos missatges a través de Twitter.

“Per responsabilitat, per coherència i per respecte als afiliats i votants de JxCat i a tots els votants independentistes del 14F, votaré ‘no’ a quedar-nos en un govern que hem certificat que no avança nacionalment i, per tant, tampoc garanteix el nostre progrés com a societat”, ha exposat.

05/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris