X

Expulsats diversos estudiants d’un col·legi major de Madrid per crits masclistes

Els fets van ocórrer el passat diumenge vespre, quan un grup de joves va treure el cap a una de les finestres del centre i un d'ells va començar a cridar i insultar les estudiants de Col·legi Major Santa Mónica que es troba just al costat

06/10/2022

Expulsats diversos estudiants d’un col·legi major de Madrid per crits masclistes

La direcció d’un col·legi major a Madrid ha expulsat diversos residents que van proferir crits i insults masclistes a les estudiants d’un altre col·legi major i estan identificant la resta d’implicats en aquests fets per a procedir a la seva expulsió, segons han confirmat a l’agència Efe un portaveu del centre, el Col·legi Major Elías Ahuja.

Els fets van ocórrer el passat diumenge vespre quan un grup de joves va treure el cap a una de les finestres del centre i un d’ells va començar a cridar i insultar les estudiants de Col·legi Major Santa Mónica que es troba just al costat.

“Putes, sortiu dels vostres amagatalls com a conilles. Sou unes putes nimfòmanes, us promet que cardareu totes en la ‘capea’. Anem Ahuja!”, va cridar un dels joves per després la resta de residents van aixecar a l’uníson les persianes de totes les habitacions de set plantes d’una de les façanes del col·legi i els estudiants van treure el cap i van començar a proferir càntics masclistes.

Uns fets i manifestacions que la direcció del centre ha condemnat rotundament: “Les considerem incomprensibles i inadmissibles, tant en la forma com en el fons. A més de ser totalment contràries a l’ideari i valors del centre”, ha subratllat en un comunicat.

Segons ha explicat a Efe un portaveu del centre, adscrit a la Universitat Complutense i gestionat per l’orde de Sant Agustí, aquella mateixa nit el director i el vigilant de seguretat van acudir a la zona de les habitacions, van identificar diversos joves que hi estaven participant i “l’endemà el que va proferir els insults estava expulsat”.

Hi ha diversos expulsats més als quals se’ls està comunicant “gradualment”, si bé el portaveu no ha detallat el nombre exacte d’estudiants perquè la investigació continua per identificar a “qualsevol que hagi pogut proferir qualsevol tipus d’insult o falta de respecte”.

A més, l’Elías Ahuja, que ha demanat disculpes públiques a la direcció i estudiants del Col·legi Major Santa Mónica -també adscrit a la Complutense i dirigit per la congregació d’Agustines Missioneres- obligarà a tots els seus residents a participar en conferències de sensibilització i en voluntariats socials. “La Direcció reafirma el compromís del Col·legi Major amb una educació basada en valors com l’amistat, el respecte, el sentit de comunitat, la solidaritat i la igualtat”, conclou el comunicat.

La secretària d’Estat d’Igualtat, Ángela Rodríguez, ha condemnat aquests fets en el seu perfil de Twitter, on ha assegurat que “una altra cultura sexual és possible, necessària i aprensible, una del gaudi i el respecte, una cultura feminista”. “Potser l’educació sexual els hauria advertit que ‘abusarem’ és una amenaça, part d’aquest terror sexual que col·loca les dones com a objectes sexuals”, ha escrit.

Per la seva part, el president del Govern central, Pedro Sánchez, ha fet una crida a tots els partits polítics, i també als mitjans de comunicació, per donar una “resposta unilateral, àmplia i comuna de rebuig a aquests comportaments masclistes, inexplicables, injustificats i absolutament repugnants”.

06/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris