X

El Consell Balear de l’Aigua aprova 133 milions d’euros per reduir el risc d’inundacions a les Illes

En total, a l'arxipèlag hi ha 11 àrees de risc potencial significatiu d'inundació de caràcter fluvial, i 32 d'origen costaner

06/10/2022

El Consell Balear de l’Aigua aprova 133 milions d’euros per reduir el risc d’inundacions a les Illes

El Consell Balear de l’Aigua ha aprovat aquest dijous la revisió del segon cicle del Pla de Gestió del Risc d’Inundació. L’objectiu del pla és adoptar tota una sèrie de mesures per reduir el risc a diferents indrets de les Illes i, a la vegada, conscienciar la població de la possibilitat creixent d’inundacions per mor del canvi climàtic.

La torrentada de Sant Llorenç, de la qual diumenge es complirà el quart aniversari, va ser excepcional, però és una mostra de l’increment de la torrencialitat de les pluges a casa nostra generada pel canvi climàtic. Davant d’aquest fet, el Govern assegura que cal actuar per reduir el risc d’inundabilitat.

El pla preveu la inversió de 133 milions d’euros durant els propers sis anys, en mesures com la laminació de torrents i la reforestació de zones properes per frenar la velocitat de l’aigua en cas de torrentada. Dos dels torrents en els quals s’actuarà serà al de ses Planes, a Sant Llorenç, i al Gros de Palma. A les Balears, hi ha 11 àrees de risc potencial significatiu d’inundació de caràcter fluvial (torrents) i 32 d’origen costaner.

Després de la seva aprovació per part del Consell Balear de l’Aigua, el pla serà enviat al Govern perquè l’aprovi de manera inicial, mentre que l‘aprovació definitiva és competència del Ministeri de Transició Ecològica, que l’ha d’aprovar en el Consell de Ministres.

06/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris