X

Menorca es converteix en l’epicentre del periodisme gastronòmic acollint un congrés inèdit

Ha organitzat el primer Congrés de Periodisme Gastronòmic

09/10/2022

Menorca es converteix en l’epicentre del periodisme gastronòmic acollint un congrés inèdit

El menjar és una cosa que també entra per la vista, i Menorca s’ha convertit aquest cap de setmana en el centre del periodisme gastronòmic. Ha acollit el primer congrés d’aquest tipus de comunicació. Una vintena de professionals -de dins i fora de l’illa- han compartit els seus punts de vista amb diferents ponències i activitats que conclouran avui amb una declaració de principis ètics.

En el darrer dia del primer Congrés de Periodisme Gastronòmic que s’ha celebrat a Menorca, els més de 20 ponents convidats, tots amb una llarga trajectòria dins el món de l’escriptura gastronòmica, han tastat l’oli de diferents finques menorquines, però, amb forma de maonesa.

El tast s’ha fet al Pati de Sa Lluna, que s’ha de convertir en el Centre de Cultura Gastronòmica de l’illa i que començarà a funcionar tan bon punt s’enllesteixi la programació. Però el Congrés, que va començar divendres amb ponències i taules rodones, ha anat molt més enllà del tast de productes: és un punt de trobada per compartir reflexions entre els professionals del sector que, entre altres coses, comparteixen la importància de visibilitzar les dones també en aquest àmbit.

Aquesta i d’altres conclusions han quedat escrites i publicades. Tots els participants han subscrit una declaració de principis ètics. Amb la seva lectura s’ha posat punt final a les jornades que, sobretot, posen de manifest la necessitat de cercar nous models de comunicació també per arribar al públic interessat en la gastronomia.

09/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris