X

La col·lecció ‘7 Portes. Receptaris Històrics de la Cuina Catalana’ publicarà el ‘Manuscrit Caules’

Es tracta d'un receptari del 1750, que, entre moltes altres receptes, prova l'origen menorquí de la maonesa

11/10/2022

La col·lecció ‘7 Portes. Receptaris Històrics de la Cuina Catalana’ publicarà el ‘Manuscrit Caules’

El Museu de Menorca ha acollit, aquest dimarts capvespre, la presentació de la publicació del ‘Manuscrit Caules’. Es tracta d’un receptari de l’any 1750, escrit per Joana Caules, i és la prova històrica més antiga trobada fins al moment que evidencia que la salsa maonesa prové de Menorca.

El director del Centre d’Estudis Gastronòmics de Menorca, Pep Pelfort, s’ha passat anys cercant-lo als arxius de l’Institut Menorquí d’Estudis, a l’Arxiu Històric de Maó i a la Biblioteca Nacional de París. Fins i tot, va estudiar unes cartes d’amor entre el Duc de Richelieu i una dama menorquina. Finalment, el va trobar i, ara, aquest manuscrit és una de les joies de la mostra ‘El Gust de Menorca’, que es pot veure al museu.

El seu propietari actual és l’amo de l’emblemàtic restaurant Set Portes de Barcelona, Francesc Solé, qui el va cedir al Museu de Menorca i també impulsà la col·lecció ‘7 Portes. Receptaris Històrics de la Cuina Catalana’. Durant la presentació, Solé ha anunciat que publicarà el ‘Manuscrit Caules’ a finals de l’any que ve o a principis del 2024.

11/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris