X

Escoles de Mallorca fan hort amb l’ajuda de l’Associació de Varietats Locals

Augmenta l'interès de les escoles per aquest recurs pedagògic. L'associació té previst col·laborar amb vintena de centres aquest curs

13/10/2022

Escoles de Mallorca fan hort amb l’ajuda de l’Associació de Varietats Locals

L’Associació de Varietats Locals dona suport i assessorament a 8 escoles de Mallorca per fer hort. Manel Pomar, treballador de l’associació, explica aquest curs tenen previst visitar una vintena més de centres interessats en aquest recurs pedagògic. De fet, segons Pomar, els manquen recursos per poder atendre l’interés creixent de les escoles en fer hort,

Pomar assegura que l’hort a les escoles permet els infants “fer la connexió” entre les llavors, els menjar i el procés de producció d’un aliment.

El CEIP Es Molinar té hort des de fa anys gràcies a l’impuls d’una mare. El centre és un dels 8 que rep la col·laboració de l’Associació de Varietats Locals. Ara preparen per sembrar hortalissa d’hivern, explica el secretari i membre del projecte Biel Artigues. Artigues assegura que l’hort és una eina pedagògica per a tots els alumnes de l’escola,  infants que “en molts casos, provenen d’un entorn urbà” i amb l’hort descobreixen “com es cultiva i s’acosten a la natura i a un espai de relax.” A més, diu Artigues, aquí venen també a fer classe, per descobrir “les plantes o els insectes, per exemple”.

El CEIP es Molinar és un dels presents a les jornades de l’Associació de Varietats  Locals a Can Gelabert, a Binissalem per centres interessats educatius interessats en els horts on, s’hi han exposat exemples en funcionament. Aquesta jornada està emmarcada en la setmana de la biodiversitat cultivada.

13/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris