X

Els cardiòlegs adverteixen d’un augment de l’obesitat després de la pandèmia

La Societat Espanyola de Cardiologia celebra a Palma el seu congrés

20/10/2022

Els cardiòlegs adverteixen d’un augment de l’obesitat després de la pandèmia

Obrir, tancar o pinçar un cor de forma virtual. Això és el que es pot observar al Congrés de la Salut Cardiovascular que acull el Palau de Congressos de Palma i en què estan inscrites unes 3.000 persones. La Societat Espanyola de Cardiologia es reuneix per fer balanç després de la pandèmia, però també per mirar cap al futur. Lamenten, però, que la crisi sanitària ha augmentat l’obesitat entre la població: “Pacients d’edat avançada que feien activitat física regular la deixaren de fer per la pandèmia i aquests pacients baixen 10 esglaons i després només en pugen un. Deixar de fer activitat física els ocasiona un empitjorament del seu perfil de risc cardiovascular, han guanyat pes i han perdut capacitat funcional” afirma el vicepresident de la Societat Espanyola de Cardiologia, Juan José Gómez Doblas, que fa a Palma de president del Congrés de la Salut Cardiovascular.

El 22% de la població espanyola pateix obesitat. És un factor de risc cardiovascular que incideix directament en altres factors, com ara, en la hipertensió o la diabetis. Són malalties que normalment van de la mà. Tot i que Balears té un índex de mortalitat per davall de la mitja espanyola, els cardiòlegs alerten que s’han de fer programes d’educació per a la salut entre la gent més jove: “Aquests patrons ara es veuen més en població infantil i això suposa més risc per la nostra població perquè estam fabricant pacients malalts per d’aquí a 30 anys” vaticina Juan José Gómez Doblas.

Aposten també per la creació de la història clínica digital que permetrà que el pacient pugui tenir sempre a mà tota la seva informació mèdica.

20/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris