X

Mallorca ja té un Consell de la Infància i l’Adolescència

L'objectiu és donar veu als infants en la planificació de polítiques relacionades amb els seus interessos i drets

21/10/2022

Mallorca ja té un Consell de la Infància i l’Adolescència

L’educació, el medi ambient, la cura dels espais educatius o la vetla dels drets del col·lectiu LGTBIQ+ són les principals inquietuts dels joves de Mallorca. A partir d’ara, els joves de l’illa ja tenen un Consell de la Infància i l’Adolescència de Mallorca (CIAM). Un òrgan pioner a les Balears que dona veu als infants i joves d’entre 8 i 17 anys per opinar sobre les polítiques relacionades amb els interessos i drets d’aquest sector de la població.

“És molt important que la societat, en general, i les institucions públiques, en particular, escoltem i facem partícips infants i joves de totes les polítiques, iniciatives i projectes que els afecten”, ha explicat la presidenta de l’IMAS, Sofia Alonso

El saló de Plens del Consell de Mallorca ha acollit aquest divendres el primer ple del nou Consell de la Infància i l’Adolescència de Mallorca, en el qual ha quedat constituït aquest òrgan, que té com a objectiu prioritari donar veu i fer efectiva la participació d’infants i joves en la planificació de polítiques relacionades amb els seus interessos i drets, especialment en aquelles en què el Consell de Mallorca exerceix les competències.

L’integren 18 infants i joves d’entre 8 i 17 anys. La majoria formen part dels vuit consells locals d’infància que hi ha actualment a Mallorca i dos són representants del Consell de la Infància i l’Adolescència de l’IMAS. El nou Consell es reunirà com a mínim dues vegades l’any i la seva tasca principal serà treballar per al desenvolupament i l’elaboració del Pla de l’Atenció i dels Drets de la Infància i l’Adolescència a Mallorca.

21/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris