X

Ni l’economia anirà tan malament, ni la temporada turística serà tan bona

Malgrat la incertesa econòmica, analistes i hotelers confien en què la inflació baixarà i que el ciutadà seguirà viatjant

27/10/2022

Ni l’economia anirà tan malament, ni la temporada turística serà tan bona

La temporada turística que ve serà bona, però no tant com aquesta: “és difícil preveure que sigui millor, però no hauria de ser terrible”, ha dit Constantino Gómez, soci de la companyia d’assessorament en inversió, Arcano Partners.

Els analistes donen gairebé per segur que la inflació baixarà. Fins i tot fins al 6%, segons ha argumentat Jordi Sevilla, economista i exministre socialista. I si bé el creixement de l’economia serà tímid, no entrarem en un període tan funest com alguns preveien: “hi ha molta incertesa global, però el que veim és que després del covid hi ha moltes ganes de viatjar i el ciutadà reservarà una part de la seva renda a fer turisme”, ha exposat Nicolás Huss, director executiu d’Hotelbeds. 

Són algunes de les qüestiones que han abordat avui directius de la industria hotelera en un cicle organitzat per l’associació APD, que proposa estratègies de lideratge.

Els reptes per a la temporada que ve són diversos: perseverar en l’eficiència energètica i la gestió dels residus, n’és o una; o, per exemple, gestionar bé els recursos humans dels hotels. Sobre tot, cal retenir el talent, que es quedi en les empreses mallorquines, més ara amb el nomadisme digital: “hi ha hagut en el passat molta rotació de personal, però hem de tendir a formar-lo, a que els nostres empleats coneguin exactament els nostres clients i per això és necessari que es quedin amb nosaltres”, ha defensat Luis Zamora, director de Recursos Humans d’Iberostar. 

L’empleat d’avui vol flexibilitat laboral i en aquest camp, admet Iberostar, queda molta feina a fer.

27/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris