X

45 anys de l’Associació d’Hotelers de la Platja de Palma

L'AHPP ha celebrat el seu aniversari homenatjant alguns dels empresaris pioners de l'estiu de 1977

28/10/2022

45 anys de l’Associació d’Hotelers de la Platja de Palma

L’Associació hotelera de la Platja de Palma ha reunit i homenatjat alguns dels seus precursors. D’ells va néixer la idea de la necessitat d’agrupar-se i així es creà la primera agrupació del sector a les Illes Balears. Enguany, fa 45 anys.

José Forteza-Rey va ser el primer president d’aquella agrupació. Temps complicats, encara en dictadura, que va fer que s’haguessin de constituir en societat anònima per poder reunir-se sense por a ser detenguts.

Amb la seva iniciativa, començaren a contribuir en la història de la Platja de Palma com a destinació turística. Un llegat que, en la majoria de casos, ha anat passant de pares a fills.

L’Associació Hotelera de la Platja de Palma inclou més d’un centenar d’establiments i més de 30.000 places turístiques. De fet, la Platja de Palma és una de les zones turístiques que més empenta dona enguany a l’allargament de la temporada de l’illa. Més de la meitat de la planta hotelera de Mallorca continuarà oberta aquest novembre. Un mes que encetarà amb un 70% d’ocupació mitjana durant el Pont de Tots Sants. A poc a poc, s’anirà tancant, així, una temporada turística amb xifres molt similars a les d’abans de la pandèmia.

28/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris