X

Urbanisme de Palma aprova la desclassificació definitiva de Son Gual I

Les 60 hectàrees, envoltades d'un espai ANEI i un Xarxa Natura 2000, passaran d'urbanitzable a rústic

28/10/2022

Urbanisme de Palma aprova la desclassificació definitiva de Son Gual I

Gerència d’Urbanisme de Palma dona el vist-i-plau a la desclassificació definitiva de Son Gual I, que previsiblement, s’aprovarà en el pròxim plenari de Cort. Situada vora les costes de Xorrigo, està envoltada d’una Àrea Natural d’Especial Interès (ANEI) i d’una altra, classificada com a Xarxa Natura 2000.

Dels 300 unifamiliars del projecte original, a final dels anys 70, se n’han construït una trentena. Ara, Cort transforma 47 hectàrees en estat natural en rústic protegit i 13 més, on hi ha els xalets, es convertiran en nucli rural, que requereixen manco serveis d’enllumenat, recolida de fems, voravia o accés a transport públic.

La responsable d’Urbanisme de l’Ajuntament de Palma, Neus Truyol explica que desclassificar Son Gual I va en la línia del nou PGOU del municipi de reduir la superfície urbanitzable i créixer en ciutat compacta. De manera contínua a àrees que ja estan urbanitzades i ser més “eficients” diu Truyol quant a transport públic i serveis.

Son Gual II, a dos quilòmetres del primer projecte i amb diverses obres de construcció en marxa, continua sent urbanitzable

 

28/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris