X

Els professors del Liceu Francès de Palma reclamen millores salarials

Asseguren que el sou que cobren és insuficient per viure a Mallorca i que ja hi ha professors que han decidit partir de l'illa

11/11/2022

Els professors del Liceu Francès de Palma reclamen millores salarials

Els professors del centre privat Liceu Francès de Palma han aturat avui dematí durant dues hores per reclamar millores salarials. Denuncien que els sous que cobren, entre 1.100 i 1.600 euros al mes, són insuficients per suportar el cost de la vida a Mallorca. Una situació que, diuen, han traslladat en diverses ocasions a la titularitat del centre, la Missió Laica Francesa, i que obliga els professors a fer hores extres o a tenir una segona feina.

La presidenta del comitè d’empresa, Stephanie Jaunet, ha explicat que el que demanen és un augment de sou o un plus excepcional per als treballadors del Liceu de Palma, com és el cas dels centres concertats que es beneficien del CRIB, el complement retributius de les Illes Balears, que paga la conselleria d’Educació i que suposaria una millora salarial de 600 € al mes.

Denuncien, també, que no tenen ni sexennis, com té el personal de les escoles espanyoles, o les escales professionals que amb les que compten els funcionaris francesos. “No tenim cap perspectiva de futur, tot i la formació que feim, moltes vegades fins i tot durant el nostre temps lliure. Ens agradaria que el nostre treball i compromís es valorassin com es degut”, ha explicat Jaunet. En aquest sentit, els treballadors han recordat que durant anys han estat donant hores gratis per tal de garantir el bon funcionament del centre, quan l’escola va estar a punt de tancar l’any 2013.

L’aturada ha tengut el suport del 75% del personal del centre. El Liceu Francès de Palma compta amb una setantena de professors i prop de 650 alumnes.

11/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris