X

Els nominats mallorquins als Premis Butaca de Catalunya queden a les portes dels guardons

Les grans triomfadores han estat “L’oreneta” i “Cantando bajo la lluvia”, amb Emma Vilarasau i Mirèia Portas com a millors actrius

15/11/2022

Els nominats mallorquins als Premis Butaca de Catalunya queden a les portes dels guardons

Ann Perelló, nominada a millor actriu revelació, durant la interpretació de l'obra Nua

Els actors Toni Gomila, Júlia Truyol i Ann Perelló, a més de l’il·luminador Guillem Gelabert, han quedat fora dels premis Butaca de teatre que s’atorguen a Catalunya (ahir, a Premià de Mar) per votació del públic. Gomila i Truyol eren finalistes en la categoria d’interpretació de repartiment per les obres Hamblet Aribau i L’oncle Vània, respectivament. Perelló, com a intèrpret revelació per Nua, i Gelabert (Premi Butaca 2016 d’Il·luminació), per vestir de llum Unes abraçades insuportablement llargues.

Les grans triomfadores han estat “L’oreneta” (Josep Maria Mestres, La Villaroel), en la categoria de teatre de text i “Cantando bajo la lluvia” (Nostromo Live) en l’apartat de teatre musical. Pels actors d’ambdues obres, Emma Vilarasau i Mirèia Portas, en categoria femenina, i Dafnis Balduz i Iván Labanda, en la masculina, ha estat el premi absolut d’actuació.

En aquesta 28a edició també s’ha guardonat Jordi Banacolocha amb el Butaca Honorífic per la seva destacada trajectòria. Aquest actor ha participat en conegudes sèries com Ventdelpla, Cuéntame i Merlí, a més d’infinites representacions teatrals.

15/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris