X

La pesca de llagosta a Eivissa i Formentera ha generat enguany un 12 % més de beneficis per al sector

La introducció d'un pla de gestió d'arts menors, que suposa calar les xarxes 24 hores, ha millorat la qualitat i les vendes, també de peix associat

16/11/2022

La pesca de llagosta a Eivissa i Formentera ha generat enguany un 12 %25 més de beneficis per al sector

Els pescadors de les Pitiüses n’han pescat enguany durant la temporada de llagosta menys quantitat, però han rebut més beneficis. Ha estat com a conseqüència de la implantació d’un pla de gestió d’Arts Menors, pioner a les Illes.

En la campanya de pesca de llagosta d’enguany, a Eivissa i Formentera s’ha pescat 9.600 kilos de llagosta, davant dels 10.500 kilos del 2021. Però els beneficis de les vendes d’aquesta espècie, juntament amb la de peixos que venen associats durant aquestes captures, ha miLa introducció a les Pitiüses d’un pla de gestió d’arts menors, que suposa calar les xarxes 24 hores i no 48, com fins ara, ha millorat la qualitat i les vendes, també de peix associatllorat: d’un milió 100.000 que es guanyà l’any passat, al milió 243.000 d’enguany.

Això es deu, segons explica el Govern, al fet que les xarxes estan calades 24 hores, en comptes de 48 com fins ara. Aquest fet millora la qualitat de les captures i es venen millor al mercat.

El balanç del primer any d’aquest pla, que ara es vol exportar a la resta d’Illes, s’ha donat a conèixer en el Consell Pesquer que s’ha fet avui a Eivissa amb respresentants del sector de totes les Illes. Entre d’altres qüestions, també s’ha abordat la creació d’àrees marines de pesca dins les noves reserves de les Illes Bledes i es Vedrà i també s’ha explicat la proposta per regular la pesca dins àrees de la xarxa natura.

16/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris