X

Cap de setmana de plena tardor

El temps canviarà de manera significativa aquestes pròximes hores cap a un ambient més fresc i plujós

18/11/2022

Cap de setmana de plena tardor

Fotografia de Sa Ràpita./ Tote Mir

El temps canviarà de manera significativa aquestes pròximes hores cap a un ambient més fresc i plujós. A partir d’aquest divendres capvespre, els niguls i les precipitacions guanyaran terreny i ens acompanyaran fins dissabte capvespre. Tot plegat, acompanyat d’un descens notable de temperatura, que deixarà la màxima frenada entre els 13 i els 16ºC, i la mínima, fins i tot, per davall dels 10ºC.

Pluges i tempestes la nit de divendres a dissabte

A partir de divendres migdia, el cel es taparà i començaran a caure les primeres pluges. S’intensificaran a partir del vespre, amb qualque tempesta de matinada, localment moderada i acompanyada de calabruix. Seran més intenses al nord de Mallorca i Menorca. La temperatura començarà a baixar i el vent serà també intens, de component oest.

Ruixats i ambient fresc fins dissabte capvespre

Dissabte els ruixats cauran, encara amb qualque tempesta localment moderada i acompanyada de calabruix, al nord de les Balears. A la resta s’obriran moltes clarianes, amb qualque ruixat local. La resta de la jornada el temps continuarà insegur. Malgrat això, s’obriran moltes clarianes a partir de migdia, però no acabarà de fer net i quedaran ruixats puntuals, més probables a Mallorca i Menorca.

Farà frescor. Dissabte serà el dia més fresc d’aquesta tardor fins ara, amb màxima entre els 13 i els 16ºC de manera general amb l’excepció de la serra de Tramuntana, on el termòmetre no passarà dels 12ºC. La sensació de fred serà més marcada a causa del vent de mestral, que bufarà moderat amb cops forts de fins a 90km/h en àrees exposades.

Diumenge de més sol, però encara amb vent

El sol lluirà amb més força diumenge i ja no s’esperen precipitacions. La temperatura mínima serà freda, entre els 7ºC i els 12ºC, però la màxima té tendència a remuntar, amb qualque valor proper als 18ºC. El vent no afluixarà i seguirà de mestral i ponent, amb cops moderats. La situació marítima, en conseqüència, continuarà alterada amb ones que poden superar els 4 metres. 

18/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris