X

Els dos escorxadors municipals de Menorca rebran 700.000 euros del Consell

L'Ajuntament de Ciutadella reclama que els doblers es reparteixin segons el volum de sacrifici de cadascun d'ells

18/11/2022

Els dos escorxadors municipals de Menorca rebran 700.000 euros del Consell

Menorca només compta amb dos escorxadors, el de Maó i el de Ciutadella. El de Ciutadella, on se sacrifica més del 80% del bestiar, fa anys que reclama la insularització del servei. Ara el Consell ha anunciat 500.000 euros l’any per subvencionar el transport i gestió dels residus, fins que les restes animals no es puguin dur a la futura planta de biogàs que l’administració insular vol posar en marxa a l’abocador d’Es Milà. El conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Josep Juaneda, espera que l’any que ve “es pugui començar a fer aquesta inversió. Creiem que en un o dos anys aquesta planta ha de poder estar en funcionament”.

Ara com ara només Ciutadella compta amb un servei per valoritzar les restes d’animals que no s’han d’incinerar obligatòriament. Per fer-ho, però, les han d’enviar a la península amb un cost de 270.000 euros l’any que assumeix, en bona mesura, l’ajuntament. Per aquest motiu la regidora Sandra Moll reclama que aquest mig milió es reparteixi tenint en compte que més de tres quartes parts dels animals de Menorca se sacrifiquen a l’escorxador ciutadellenc.

L’any passat el Consell de Menorca ja va atorgar 200.000 euros per a inversions als escorxadors municipals, partida que enguany es repeteix. Però -segons els responsables municipals de Ciutadella- aquests doblers es van repartir a parts iguals. Un fet que esperen que ara es rectifiqui.

18/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris