X

Denise, la nova borrasca d’impacte a les Balears: pluja, tempestes i sobretot vent durant la matinada

L'Aemet ha activat, a partir de les 21.00 hores, avisos taronja a les Pitiüses i Mallorca per fort vent i tempesta, i també a Menorca per temporal marítim

21/11/2022

Denise, la nova borrasca d’impacte a les Balears: pluja, tempestes i sobretot vent durant la matinada

Efectes de la borrasca Denise a la Colònia de Sant Jordi aquest dilluns horabaixa./ Salvatore Dolce

El pas d’una línia de front molt activa i la formació d’una borrasca al golf de Gènova complicaran el temps en forma de pluja, tempestes i sobretot vent, a partir d’aquest dilluns capvespre i fins ben entrada la matinada a les Balears. De fet, l’Aemet ha activat a partir de les nou d’avui vespre l’avíst taronja a les Pitiüses i bona part de Mallorca per fort vent i tempestes, i també a Menorca per temporal marítim.

Denise, la nova borrasca d’impacte

Avui dematí un front atlàntic travessa la península Ibèrica i s’espera que arribi molt actiu a les Balears avui capvespre de tard. Per altra banda, ha començat el procés de formació d’una borrasca al golf de Gènova, anomenada Denise avui mateix per l’AEMET en ser considerada d’alt impacte. A mesura que avanci la jornada es desenvoluparà de manera intensa, i les Balears quedaran de ple dins la seva àrea d’influència. Aquesta combinació d’elements permetrà un canvi de temps sobtat i molt intens en forma de tempestes i vent fort de component oest.

Gruix del temporal

Avui dilluns capvespre els niguls i el vent augmentaran de manera progressiva. Quant a vent, bufarà de llebeig moderat amb cops forts que ja podran assolir els 80 km/h. La situació marítima també s’alterarà amb ones que podran superar els 4 metres d’altura significativa. No serà fins al vespre quan pot arribar la part més activa del front i amb aquest un temporal de pluja i vent molt intens, però de curta durada. Al pas de la línia de front es formaran tempestes intenses que vendran acompanyades de cops de vent forts o molt forts de component oest. Es poden superar, de manera local, els 120 km/h.

Mestral intens després de la línia de front

Un cop passat el front, el vent girarà al nord-oest i bufarà amb cops forts que poden superar els 100 km/h en àrees de muntanya de Mallorca i els 80 km/h a la resta del territori. Quant a l’estat del cel, ja no s’esperen més precipitacions a partir d’aquesta pròxima nit i aquest dimarts serà un dia assolellat amb restes de niguls.

21/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris