X

La borrasca Denise ens porta per fi el fred habitual d’aquesta època de l’any

Per a aquest dimecres esperam una continuïtat en relació amb el temporal, amb ones per damunt dels 3-5 m i vent de l’oest amb ratxes superiors als 70-80 km/h cap al nord d’Eivissa i ponent de Mallorca

22/11/2022

La borrasca Denise ens porta per fi el fred habitual d’aquesta època de l’any

Talaia d'Albercutx, avui dimarts matí. Foto: José Martín

Aquesta passada matinada la borrasca Denise ha fet estralls a les Balears amb un temporal de vent i precipitacions molt destacable. El vent de l’oest ha acabat deixant cops per damunt dels 90 km/h a molts d’observatoris, i superat els 130 a la serra de Tramuntana. Les precipitacions també han estat de caràcter general, a excepció de les Pitiüses on quedaren una mica al marge de les pluges més representatives. Els acumulats més destacats es troben a la serra de Tramuntana, amb 33 mm a Lluc i 32 mm a Son Torrella, però també hi ha nombroses estacions que superen els 10 mm; a Menorca s’han registrat 15 mm en es Mercadal i 13 mm a l’Aeroport de Menorca.

Tot i que el gruix del temporal ja ha passat i per avui ja no esperam precipitacions, encara es manté el vent de l’oest fort. Avui capvespre els cops de vent poden superar els 70-80 km/h. De la mateixa manera, el temporal marítim minvarà una mica, tot i que encara s’esperen ones per damunt dels 4 metres.

El canvi de temps també es manifesta amb la davallada de les temperatures: aquest dimarts els termòmetres no pujaran dels 15-18 ºC a molts d’indrets. Per contra, amb tant de vent, les mínimes d’aquesta pròxima nit seran elevades a les Pitiüses i a les zones exposades a la direcció del vent a Mallorca i oest de Menorca.

Dimecres 23

Per a aquest dimecres esperam una continuïtat en relació amb el temporal, amb ones per damunt dels 3-5 m i vent de l’oest amb ratxes superiors als 70-80 km/h cap al nord d’Eivissa i ponent de Mallorca. Al cel tendrem intervals de niguls mitjans i alts, principalment a Menorca i Mallorca. A les Pitiüses s’esperen més clarianes. Durant el capvespre tendrem el cel més destapat.

Les temperatures experimentaran una pujada significativa, respecte a les d’avui. Les màximes assoliran valors de 20 a 24ºC.

Dijous 24

S’esperen intervals de niguls alts que aniran guanyant presència al llarg del dia. Són el preludi d’un nou canvi de temps a partir de divendres. El capvespre de dimecres a dijous el vent anirà perdent força, bufant primerament de mestral i tramuntana i girant durant el dematí cap al sud-oest. Les temperatures màximes no experimentaran canvis significatius.

22/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris