X

El Tribunal Suprem obliga el Consell de Mallorca a catalogar sa Feixina com a monument històric

La consellera de Cultura i Patrimoni de Mallorca, Bel Busquets, no descarta recórrer contra la sentència a instàncies europees

24/11/2022

El Tribunal Suprem obliga el Consell de Mallorca a catalogar sa Feixina com a monument històric

El monument de sa Feixina de Palma haurà de continuar dempeus. El Consell de Mallorca té l’obligació de catalogar-lo com a monument històric en un termini màxim de dos mesos. Així ho dictamina el Tribunal Suprem, segons ha avançat aquest dijous Diario de Mallorca. La institució insular no pot recórrer contra aquesta decisió judicial, ja que és en ferma.

Va ser l’any 2017 quan l’Ajuntament de Palma i el Consell de Mallorca varen plantejar esbucar el monument erigit durant el franquisme. ARCA i els veïnats de Santa Catalina varen acudir als tribunals per protegir-lo. L’oposició de Palma ha mostrat la seva satisfacció. L’equip de Govern, per contra, ha evitat fer-ne valoracions.

Per la seva part, la consellera de Cultura i Patrimoni de Mallorca, Bel Busquets, no descarta recórrer contra la sentència del Tribunal Suprem sobre sa Feixina a instàncies europees. Busquets ha explicat que, si el Consell rep la notificació, acataran la decisió judicial per imperatiu legal i sense cap voluntat política.

24/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris