X

L’Ajuntament d’Eivissa preveu acabar la setmana que ve els treballs d’excavació del mausoleu trobat durant les obres a Isidor Macabich

Ara estudiaran com extreure'l, perquè la intenció és que es pugui deixar a la vista al Parc de la Pau

25/11/2022

L’Ajuntament d’Eivissa preveu acabar la setmana que ve els treballs d’excavació del mausoleu trobat durant les obres a Isidor Macabich

L’equip d’arqueòlegs de l’Ajuntament d’Eivissa du més de quatre setmanes de feina; ja ha quedat al descobert i ben delimitada la base del mausoleu romà, i s’han definit cadascun dels blocs de marès que el componen. Han de continuar excavant a més profunditat per acabar de descobrir tota l’estructura, feina que podria finalitzar la setmana que ve i ja estan pensant com fer-ne l’extracció per museïtzar-lo. La intenció es que es pugui deixar a la vista al Parc de la Pau.

Les restes de ceràmica trobades han permès datar-lo en l’època romana, al voltant del segle I després de Crist. És l’única estructura d’aquest tipus que s’ha trobat a Eivissa. Per les seves característiques, es va aixecar per a una família rellevant. A més, a aquesta zona, que era rústica, ja hi ha documentades una sèrie de finques importants i un hipocaust.

El fet que el monument funerari es trobi al costat d’on també està documentat un camí important de sortida de l’antiga ciutat també va ser clau per determinar que es tractava d’una edificació d’aquest tipus. Era on se solien situar aquestes estructures perquè tothom pogués contemplar-les.

A l’Ajuntament d’Eivissa asseguren també que la troballa, que va tenir lloc ara fa un mes durant les obres a Isidor Macabich, no ha fet que es retardin els treballs a aquesta avinguda.

25/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris