X

L’altra cara de la nova Nuredduna: lloguers més cars, inversors estrangers i gentrificació

Pisos a 500.000 euros, veïnats que han hagut de partir i immobiliàries que fan l'agost

26/11/2022

L’altra cara de la nova Nuredduna: lloguers més cars, inversors estrangers i gentrificació

La limitació de la compra d’habitatge a estrangers no residents que planteja el Govern pot ser una de les alternatives al fenomen de la gentrificació que es pateix a les Balears. Un bon exemple és la de Pere Garau, on els darrers anys s’ha constatat l’arribada de capital de fora que causa greus dificultats per mantenir-se al barri.

Per a les associacions veïnals de Pere Garau no ha ajudat la reforma del carrer de Nuredduna, ja acabada i que ha estat criticada per diferents entitats de la zona, precisament perquè accelera amb el paper còmplice de les institucions, diuen, un procés de gentrificació que ja era incipient a la zona.

En els darrers anys diversos estudis han assenyalat pujades del 30% en els preus dels immobles. A Nuredduna trobam lloguers d’obra nova per un mínim de 1.300 euros, en un dels edificis en mans de capital forà. Una tendència que no atura de créixer en aquesta zona i que no s’escapa de la dinàmica en ple debat de la idoneïtat de la restricció de compra als estrangers no residents.

Amb una de les majors densitats de població de Palma, comunitats com la xinesa, amb una forta presència, fa anys que és part activa de les transformacions de la barriada més multicultural de la capital.

26/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris