X

Més de 13.000 aus migratòries de 95 espècies diferents passen pel Parc Natural des Trenc

El seguiment, executat pel GOB amb fons del ITS, evidència la connectivitat ecològica de l'espai natural amb el continent africà

26/11/2022

Més de 13.000 aus migratòries de 95 espècies diferents passen pel Parc Natural des Trenc

Un estudi realitzat pel GOB demostra la importància del Parc Natural d’Es Trenc en les rutes migratòries de molts d’ocells. Ho veim amb calma. En els darrers mesos s’han albirat més de 13.000 exemplars d’aus de 95 espècies diferents. Les dues aus més observades han estat el flamenc i l’ànnera blanca.

Tot i ser-hi present tot l’any, és al mes de setembre quan més flamencs hi ha hagut. Més de 500 exemplars, mentre que en el mes de maig per exemple només se’n veren una desena. Per contra, l’ànnera blanca té aquí una major presència durant la primavera, principalment els mesos d’abril i maig, moment en què s’incorporen els joves de l’any. El pic màxim varen ser 112 exemplars.

En el marc d’aquest projecte també s’ha estudiat el comportament territorial dels avisadors i els becs d’alena. Per això, han marcat 4 exemplars de cada espècie. Segons els seus emissors, dos dels avisadors migraren cap al sud a mitjan agost de l’any passat. Un fins a la frontera entre Mauritània i el Senegal i l’altre fins a Mali. Tots dos tornaren a Es Trenc els mesos de març i abril d’enguany. Per contra, un exemplar de bec d’alena va passar l’hivern a Lisboa i va tornar a finals de febrer.

Finalment, durant aquest temps s’han anellat prop de 200 aus d’una vintena d’espècies diferents. Les més anellades han estat el rupit, que hiverna aquí, i el busqueret de cap negre, assentat a la zona.

26/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris