X

Els metges de l’Atenció Primària es reuniran dijous per abordar la càrrega de feina que denuncien

Els responsables d'Urgències de l'Escorxador han fet explícit el seu malestar amb cartells reivindicatius

28/11/2022

Els metges de l’Atenció Primària es reuniran dijous per abordar la càrrega de feina que denuncien

Els metges d'urgències del centre de salut de l'Escorxador, a Palma, han tornat a penjar cartells a les portes d'entrada denunciant la sobrecàrrega de feina i la precarietat laboral

SUAP, Servei d’Urgències Altament Precari”; “SOS SUAP“; “Rip Suap“. Són els missatges que, escrits en cartolina han aferrat avui els metges d’urgències del centre de salut de l’Escorxador de Palma per denunciar, una vegada més, “excessiva càrrega de feina i precarietat laboral”.

“Trob que és un poc tercermundista, arribes i està ple perquè com que no et donen cita aviat, qui no es troba bé, va a Urgències”, diu una usuària. “No pot ser que tenguin temps suficient per atendre com voldrien els pacients”, se’n compadeix un altre. “A vegades hem d’esperar un poc, però on no hem d’esperar avui en dia?”, acaba dient el més conformat tot afegint que entén les queixes dels facultatius “perquè hi ha molts de pacients i pocs metges”.

Dijous, reunió de metges de Primària

Les de l’Escorxador són una de les instal·lacions sanitàries que més càrrega de feina tenen en un context de malestar de metges i metgesses d’Atenció Primària que han estat convocats dijous pel Fòrum d’Atenció Primària de les Balears per parlar de solucions que millorin la seva “insostenible situació”.

A la trobada també s’informarà de la darrera reunió amb la Conselleria de Salut, que ha anunciat un increment de la plantilla que el col·lectiu considera insuficient. En declaracions a IB3 Ràdio, el president del Col·legi de Metges, Carles Recasens, ha insistit a reclamar a la Conselleria de Salut “mesures valentes i dràstiques”.

Recasens espera que la convocatòria rebrà una resposta massiva perquè “cada dia arriben al col·legi casos greus que pateixen”. Parla “d’abús de la dedicació i vocació” dels professionals sanitaris.

Enquesta

Per conèixer fins on arriba el desànim mèdic, s’ha iniciat una enquesta on es demana que els professionals exposin el seu estat emocional i puguin dir si han necessitat ajuda d’algun professional per fer front al seu malestar.

Durant la pandèmia, el Col·legi de Metges ja va elaborar una primera enquesta entre els professionals sanitaris i ara està realitzant una segona fase per conèixer com viuen la pressió que pateixen a l’hora de fer la seva feina.

Tot i el desànim i esgotament que pateixen els metges, el president de l’organisme no vol pensar que s’estigui deshumanitzant la sanitat. Per això -afirma- els metges necessiten més temps per atendre els pacients.

28/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris