X

Projecten 70 habitatges a un dels edificis de Pepsi-Cola a Marratxí

Promocions residencials i equipaments culturals apunten a una regeneració de les antigues zones industrials del Pont d'Inca i sa Cabana

28/11/2022

Projecten 70 habitatges a un dels edificis de Pepsi-Cola a Marratxí

Una de les naus de l’antiga Pepsi a Marratxí es transformarà en una promoció privada d’habitatge. El projecte vol contribuir a la regeneració de sa Cabana i es Pont d’Inca, on l’Ajuntament projecta ubicar-hi equipaments culturals.

La promotora AEDAS Homes ha iniciat la demolició de l’antic magatzem de Pepsi-Cola a sa Cabana (Marratxí). De moment procedeix a retirar amb totes les garanties de seguretat la teulada, que conté uralita (fibrociment) i requereix un tractament especial.

Els promotors, que encara no han sol·licitat la llicència d’obres, preveuen cedir al municipi una franja de cinc metres d’ample en paral·lel al Torrent de Coanegra per tal que sigui un passeig. Un dels objectius és integrar aquesta antiga indústria en una àrea que, avui dia, és eminentment residencial. “Es tracta de regenerar un paisatge industrial i integrar-lo d’una manera més harmònica dins la trama urbana”, explica Jaime Ríos, delegat d’AEDAS Homes a les Balears,

El projecte constructiu, anomenat “Natyre“, preveu 69 habitatges de 2 i 3 dormitoris amb piscines, gimnàs, aparcaments, gastroteca i altres zones comunes. Els edificis es construiran incorporant mesures d’estalvi i eficiència energètica. Els preus van dels 255.000 als 400.000 euros per a habitatges d’entre 85 i 105 metres quadrats que ja han començat a comercialitzar-se. Segons la promotora, en un mes ja tenen una desena de reserves signades.

A pocs metres, però ja al territori del Pont d’Inca, un altre edifici de la Pepsi, l’embotelladora, també ha iniciat la seva transformació. L’Ajuntament el convertirà en un centre de creació on s’ubicarà una incubadora d’artistes i l’Escola Municipal de Música. Juntament amb l’edifici de l’antiga Garrovera, el consistori preveu que formi un pol cultural.

A la mateixa zona estan en marxa altres promocions d’habitatge en què s’inclouen 34 pisos de dues promocions de protecció oficial de l’Ibavi.

28/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris