X

Irene Montero acusa el PP de promoure la cultura de la violació

Ha estat durant el ple del Congrés dels Diputats, en què la ministra d'Igualtat ha rebut les crítiques de bona part de l'arc parlamentari per aquestes paraules

30/11/2022

Irene Montero acusa el PP de promoure la cultura de la violació

Irene Montero durant el ple en el Congrés dels Diputats

La ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha elevat la tensió durant el ple del Congrés dels Diputats. Montero ha acusat els populars de fomentar la cultura de la violació mitjançant les campanyes de sensibilització que posen en marxa a les Comunitats que governen. La ministra ha afirmat que els missatges llençats a aquestes campanyes qüestionen “la credibilitat de les víctimes”.

L’argument ha estat rebut amb retrets per part de la bancada popular. Fins i tot s’ha fet necessària la intervenció de la presidenta de la Cambra, Meritxell Batet, que ha afirmat que “l’expressió que ha fet servir” la ministra d’Igualtat “no és adient en termes parlamentaris”. Batet ha reclamat respecte i contenció en el llenguatge.

La portaveu del Grup Parlamentari Popular, Cuca Gamarra, ha qualificat d’altament ofensives les paraules de Montero, i ha tret pit de la lluita del PP en favor de la igualtat. Gamarra ha afirmat que el PP “ha lluitat i continuarà lluitant per la igualtat en aquest país”. També ha dit que el PP “ha lluitat i continuarà lluitant contra la violència de gènere”.

Passadissos

Als passadissos del Congrés també s’ha parlat de la qüestió. La diputada del Grup Parlamentari Ciutadans, Inés Arrimadas, ha criticat les paraules de la ministra d’Igualtat: “Ja està bé de la senyora Irene Montero i de les seves passades amb tots els diputats”.

El portaveu del Grup Parlamentari Republicà, Gabriel Rufián, ha explicat que “tothom té dies desafortunats”, mentre que el portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Patxi López, ha criticat les expressions de Montero: “No m’han semblat les millors paraules després de tot el que hem viscut en el Congrés”.

Un dia en què el Govern ha hagut de respondre a diverses preguntes sobre les rebaixes de penes a delinqüents sexuals per l’entrada en vigor de la Llei del només sí és sí.

30/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris